Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ekim '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Evliliğin E ‘ si zorakinin Z’ si ile birleşince ne olur Kadını EZ olur !

Evliliğin E ‘ si zorakinin  Z’ si ile birleşince ne olur Kadını EZ olur !
 

Hiç dikkat ettniz mi, evli çiftler arasında tecavüz diye bir şey yoktur. Kısaca koca ne zaman isterse, karısı onun arzusuna munhalip olacak ve onunla beraber olmaya mecbur tutulacaktır’’ diye düşünenlerin hepsi nedense erkektir. Vicdanın sesini dinleyen ve dünyadan bir haber olan hiçbir kadın böyle bir iddiada bulunamaz. Çünkü evliliklerde söz sahibi erkektir ve evlilikleri cehenneme çeviren erkeklerin bencilliği, kısaca BEN MERKEZCİLİĞİ’dir. Kadınlar ezikliklerini, suskunu oldukları şeyleri çıkıp anlatmak şöyle dursun hem bunları düşünmekten utanırlar hem de korkarlar. Onlar kırık ve küskün olmaya alışık olmanın yanı sıra mağdur ve çaresiz kesimi temsil ederler. Etraflarındaki birkaç kişiye dert yanabilirler sadece gersi gelmez getiremezler çünkü hem korkutulmuşlardır hem de yaşama karşı istekleri yoktur kısaca ruhlarını bir köşeye asmışlar artık çoluğumu çocuğum için yaşarım derler böyle gelmiş böyle gitmekte olan düzenin devam ettirici konumunda olan ruhsuz yaratıklar olmayı sürdürürler.

İncinmiş yürekler, çaresiz kalan bedenler anlatılamayan söylenemeyen sözler … çoğu kadın bir başına olmaktan tek ve çaresiz kalmaktan şikayet ediyor ailelerinden yeterince destek görmeyen çoğu kadın mecbur bırakılarak, çaresizce kocalarına teslim oluyorlar.

Almanya’da yaşayan tüm göçmenleri dolayısıyla Türkleri de ilgilendiren bir yasa var. Evlatlarını zorla evlendiren anne –babalar hakkında dava açılabilecek ve beş yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Bireyler kendi başlarına şikayetçi olabilecekleri gibi,aileler gözlemciler tarafından denetlenebilecek.

Türkiye’nin farklı yerlerinde hiç istenmeyen zoraki evlilkler yapılıyor. Bu evlilklerden kimi zaman çocuk çoğu kezse kadın zarar görüyor. Sorun aynı işsizliğin vermiş olduğu bunalımla karısına ruhsal işkence yapan kocalar, tecavüz, çocuklarda psikolojik sorunların başlangıcı, yaralanmalar, cinayet gibi uzayan hiç durmayan bir liste çıkıyor karşımıza.

Türkiye ne kadar özel haklara saygılı ne kadar insanına değer veriyor o apayrı bir konu ancak kişisel hak ve evli olmasına rağmen bir mal gibi görülen kocası istediği takdirde kadın istemese bile evet evet kadının isteyip istemediğine bile bakılmadan kocanın canı ne zaman çekerse yapmak zorundadır kadın itiraz edemez, söz hakkı yoktur.  Sonuçta ezilen sadece kadınlar susturulan yine kadınlardır.

 

 
Toplam blog
: 16
: 1018
Kayıt tarihi
: 12.10.12
 
 

Öğretmen, resimci, kitap kurdu, fotoğrafçı.   ..