Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Nisan '17

 
Kategori
İlişkiler
 

Evliliklerin mutluluk içinde yürütülmesi için

Evliliklerin mutluluk içinde yürütülmesi için
 

evliliklerini mutluluk içinde yürüten çiftler(görsel netten)


Ayrı karakterlere ve yaşam tarzına sahip iki insanın birleşerek yaşamı paylaşmasına evlilik denir. Evlilikte konularda fikir çatışmaları yaşanılması kaçınılmaz oluyor.

Bu konuda eşlere düşen görev birbirlerine bazı konularda tolerans göstermeleri gerekir. Bakıyorum gençler birbirlerini sevip hemen karar verip evleniyorlar. Bazıları aradan 4-5 ay geçmeden,  bazıları birkaç yıl sonra boşanıyorlar. Hatta 20 yıldan sonra boşananlar bile mevcut. Yıllar sonra yaşlı karıkocaların boşanmalarına şahit oluyoruz.  Bir fıkra var: “90 yaşında bir beyle 85 yaşında bir bayan boşanmak için hakimin karşısına çıkmışlar. Hakim üzülmüş: “yapmayın 70 yıllık evlisiniz niye boşanacaksınız?”  Adam:” biz çoktan boşanacaktık ama çocuklar etkilenmesin diye onların ölmelerini bekledik.”  Diye cevaplamış.

Uzun ömürlü evliliğin başlıca sırrı: Karşılıklı sevgi saygı, sadakat. Evliliği ayakta tutan eşlerin birbirlerine sadık olmalarıdır. Kırıcı kavgacı eşlerin evliliği tehlikeye girebilir, hiçbir zaman kırıcı değil yapıcı onarıcı olun. Devamlı yargılayan geçmişte yapılan hataları unutmayan eşler evliliklerini tehlikeye atarlar, yargılamayın ve geçmişi unutun. Eşinize güvenin ve affedici olun ve iletişim kurun. Evliliği iyi giden çiftlerin, sorunlarla çok daha iyi başa çıkabilmesinin ana nedeni iyi iletişim kurabilmeleridir.  İşte, birbirini dinleyebilen çiftler, bu nedenle evliliklerini uzun ve sağlıklı yaşarlar.  Eşlerin her ikisi de çalışıyorsa, çeşitli baskı ve stres altında olabilirler. Problemleri baskı altındayken çözmek yerine, bir zaman aralığı yaratmak ve karşılıklı rahat bir ortamda konuşmak çok daha faydalıdır.

Evlilikte en önemli faktörlerden birisi kaliteli bir cinsel yaşamın olması evliliğin ömrünü uzatır. Asla kavgaları yatak odasına taşımayın.

Evlilikte 52 yılı geride bırakmış bir kişi olarak diyorum ki, mutlu huzurlu bir yaşam varken kavgalardan hır gürden uzak durun birbirinizi sevip sayın asla şiddet uygulamayın yapıcı ve affedici olun.Ayrıldıktan sonra çocuklar bunalıma itiliyor poblemler yaşıyorlar.

 

NAHİDE ÇELEBİ

 

 

 
Toplam blog
: 1977
: 1045
Kayıt tarihi
: 25.11.08
 
 

Erzurum doğumlu, Ankara'da yaşıyor. D.T.C.F mezunu, emekli lise öğretmeni, evli, 2 çocuklu. "İsya..