Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '13

 
Kategori
Güncel
 

Evren canlı yayına ne zaman çıkacak?...

Evren canlı yayına ne zaman çıkacak?...
 

12 Eylül faşizminin karanlığına inat türküler söyleyen, hatta arabesk tınısı yüksek diye eleştirdiğimiz Ahmet  Kaya yaşasaydı,  best seller olacak türküsü “Naylon demokrat” olurdu.

On buçuk yıllık AKP iktidarının (eski vesayetin mirasçılarının rol çalma çabalarına rağmen) cilasını döken, karizmasını bozan Gezi Direnişi üzerine çok söz söylendi.

Medyada iktidar yalakası akortsuz ağızların, “telekinezi”, “faiz lobisi”, “İsrail/soros” vb. saçmalıklarına sığınarak; AKP iktidarının uyguladığı şiddeti meşru gösteren medya maymunlarının ikiyüzlülüğü mısır üzerinden teyit edildi.

Şimdi bunların yalakalık/yandaşlık yaptıkları AKP iktidarının kankası , Mursi devrildi ya; tutabilene aşk olsun!

Demokrat kesildiler.

Demokratlıkları da tank karşıtlığı, o kadar. Apolet varsa darbe, sivilse demokrasi, iyi mi…

Mursi’yi iktidardan eden tankları tu kaka ilan ederken, Gezi Direnişi’ne karşı halkın anayasal haklarını kullanmasına karşı sokağa çıkan TOMA’lara, plastik mermilere, biber gazına  adeta platonik bir aşkla bağlılar.

Nemalandıkları iktidara karşı şerh düşen halkı “işgalci güçleri” ile aynı görüyorlar!

İlke yok!

Etik yok!

Sandık fetişizmini demokrasi sayıyorlar.

Demokrasi çoğunlukculuk  bu zevata göre.

Sandıktan galip çıktın, oy çokluğu ile iktidarı kaptın,  “iktidar ne yaparsa meşrudur” diyorlar. Beslendikleri, nemalandıkları sofraya “yalakalık edeceğim” diye, en temel demokrasi kriterlerini yok sayıyorlar.

Anayasal haklarını kullanarak Gezi Parkı’na girmek isteyen Taksim Dayanışması üyelerinden 35 kişi tutuklu, hayati tehlikesi olan yaralılar da var.

Sosyal medyada tutuklulara  “Ölürüm Türkiyem ve Mehter Marşı” dinletildiğine dair haberler yer alıyor.32 yıl öncesine döndük sanki,  bari Evren GATA’dan canlı yayına çıksaydı, ritüel tamamlanırdı…

Manzara net, Mısır’da  halka karşı darbe yapan tanklara karşı çıkarken, Türkiye’de anayasal haklarını kullananlara toma ile müdahale edilmesine karşı çıkmıyorsan ‘Naylon demokrat”lık tescillenir.

Bu arada Vali Mutlu buyurmuş, “Gezi Parkı'nı ve Taksim alanını hiçbir zaman kanunsuz gösteri alanı bir işgal alanı haline dönüştürmeyeceğiz.”diyor.

TC. Anayası’nda yazan Madde 34 – (Değişik: 3/10/2001-4709/13 md.) “Herkes, önceden izin almadan, silahsız ve saldırısız toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme hakkına sahiptir.”denilen yasa  Valinin emriyle yürürlükten kaldırılmış mıdır?

Ya anayasanın 90. Maddesi ne oluyor;  “…Usulüne göre yürürlüğe konulmuş Milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesine başvurulamaz. (Ek cümle: 7/5/2004-5170/7 md.)

Usulüne göre yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası andlaşmalarla kanunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nedeniyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası andlaşma hükümleri esas alınır..”

Uzatmayayım, takdir okurun.

Mısır’da  halkın taleplerine karşı tanklar sokakta, Türkiye’de de tomalar.

Sahi A.Kaya yaşasaydı Yorgun demokrat yerine “Naylon demokrat” demez miydi?

 

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..