Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Aralık '17

 
Kategori
Deneme
 

Evren Ne Kadar Büyükse İnsanoğlunun Düşleri de O Kadar Büyüktür...

Evren Ne Kadar Büyükse İnsanoğlunun Düşleri de O Kadar Büyüktür...
 

Binlerce ışık yılı uzaktaki uzay boşluğunun tanımladığı gezegenler için de ufolar, sonra ışık üzmesi, kitapla bağlantısını koparmayan insan düşüncesi ve dünyanın üzerinde yola çıkan insanın hikayesi... Aslında insanoğlunun hikayesi, dünyanın altında ve üstünde bulunanlarla ömür denilen seyahati boyunca karşılaştığı zorlukları aşmaya çalışması, meraklı olması ve aklında handiyse cevabını bekleyen pek çok soruyla dünyanın dibi nedir uzayın bir sonu varmı dır? gibisinden garip ve bir o kadar da ilginç konuların heyecanını yaşamak oluyor. Seviçlerimiz, umutlarımız., gelecekten beklentilerimiz ve hayallerimiz de, cabası tabii. Okuyan insan bilgili oluyor, bilgili insan ise aydın ve değerli oluyor. Önünü görüyor, düzgün yaşıyor ve doğru yaşamayı öğreniyor, öğretiyor...

Yani evren ne kadar geniş ve uzay ne kadar büyükse insanoğlunun hayalleri de o kadar büyük oluyor... Peki szilerin düşleri ne kadar büyük? bir kitap kapağı kadar mı? yoksa uzaydaki bir karadelik kadar mı.?.. 

Oysa dünya ve uzay insanlar için her zaman sırrını koruya gelmiştir. Ve hatta ilk çağlardan beri insanlar dünya ile ilgili çeşitli teoriler ileri sürerek birbirlerinin aklını karıştırdılar. Dünya onlara göre bir öküzün boynuzları üstünde yükselen bir tepsi halindeydi. Yine uzayda görülen herşey büyüleyici cihette olduğu gibi insanların inançları doğrultusunda gezegenler ve yıldızlar birer tanrı kabul ediliyorlardı. Durun bekleyin dahası var! çıkarcılar ve büyücüler bunları kendi hesaplarına kullanarak rant sağlamaya çalışıyorlardı.

Bitkiler ve yaşayan bir çok canlı dünyayı paylaşarak yaşam yolculuklarına devam ettiler. İnsanoğlu ise, Toğrak, hava, su ve bitkiler sayesinde temel yaşam malzemelerimiz olan meyve, sebze gibi besinlerin üretimini sağlamıştır.

Uzay ilk çağdan itibaren insanların hep merak edegeldiği astronomiye ilgi duymaları ile araştırılmaya başlandı. Daha sonraları insanlar gökyüzünde gerçekleşen olayları her defasında merak ederek neler yaşandığını düşündü. Dünyamızı çevreleyen güneş, ay ve yıldızların parıltısı ve ışığı bizleri daha çok meraklandırdı. Güneş parıldaması ve yıldız kayması tanrı tarafından insanlara verilen bir mesaj olarak bilinmiştir.Günümüzde ise uzay halen daha insanoğlu için gizemini korumaktadır.  mutlu yıllar.

 

 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..