Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '10

 
Kategori
İnançlar
 

Evrime inanmak mümkün mü?

Evrime inanmak mümkün mü?
 

Canlılar ilk yaratıldıkları şekilde hiç değişmeden var olmuşlardır.


Sansürsüz programında evrim saatlerce tartışılmasına rağmen ortaya konan bir delil olmaması yine demogoji ile durumun kurtarılacağı düşünüldü. Ancak unutulan bir var, artık insanların eskisi gibi bilgiye ulaşmaları zor değil. İnternette aranılan her bilgiye artık kolayca ulaşılabiliyor.

Ancak programda sorulması gereşeyken hiç bir soru sorulmadı. En basit mantıkla eğer canlıalr küçük değişikliklerle bir birinden türedi ise ara geçiş formalrına ait fosil kayıtları olması gerekirdi. Ancak ve Darwin nede 160 yıl geçmesin e rağmen herhangi bir bilim adamı bu tür bir fosil kaydına ulaşamadı. Nitekim aşağıdaki irnekte olduğu gibi polaontologlar bunu artık saklayamamakta ve dile getirmektedirler.

Amerikan Doğa Tarihi Müzesi'nden paleontolog Niles Eldredge ve antropolog Ian Tattersall ise fosil kayıtlarının canlılık tarihini anlamak için yeterli olduğunu ve bu kayıtların evrim teorisini hiçbir şekilde desteklemediğini şöyle açıklarlar:

“Ayrı türlere ait fosillerin, fosil kayıtlarında bulundukları süre boyunca değişim göstermedikleri, Darwin'in Türlerin Kökeni'ni yayınlamasından önce bile paleontologlar tarafından bilinen bir gerçektir. Darwin ise gelecek nesillerin bu boşlukları dolduracak yeni fosil bulguları elde edecekleri kehanetinde bulunmuştur... Aradan geçen 120 yılı aşkın süre boyunca yürütülen tüm paleontolojik araştırmalar sonucunda, fosil kayıtlarının Darwin'in bu kehanetini doğrulamayacağı açıkça görülür hale gelmiştir. Bu, fosil kayıtlarının yetersizliğinden kaynaklanan bir sorun değildir. Fosil kayıtları açıkça söz konusu kehanetin yanlış olduğunu göstermektedir.” (N. Eldredge, and I. Tattersall, The Myths of Human Evolution, Columbia University Press, 1982, s. 45-46)

 
Toplam blog
: 33
: 2340
Kayıt tarihi
: 25.02.10
 
 

İletişim Fakültesi mezunuyum. Özellikle bilimsel ve coğrafi keşiflerle ilgileniyorum. ilgimi çeke..