Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '17

 
Kategori
Biyoloji
 

Evrimin Kendi İçerisindeki Çelişkiler ve Ateizmden Bağımsız Olması

Bilim dünyasında evrimin kabul edilmesine esas olan, yaratıkların özellikle kemik yapıları ve fiziki benzerlikleridir. Gerçekten bilim adamlarının bu alakası birçok benzerliklerin bulunduğunu ortaya koymuş, dolayısıyla ortaya bilimsel olmayan şu tez ortaya çıkmıştır: Bunlar bu kadar benziyorsa birbirinden gelmektedir! Bilim açıkça türlerin birbirine benzerliğini somut olarak ortaya koymaktadır. Ne var ki, bunların geçişlerinin sebeplerini tamamen sallamasyon ile ortaya koymaktadırlar. Aslında bu uydurma sebepler evrimin de olmadığı kanaatine yani her yaratığın o şekliyle uygun ortam ve şartlara göre yaratıldığına bizi inandırmaktadır. Burada mikro evrimleri ise ayrı tutmak gerekir. Mikro evrim mesela, insanın bazı işlev görmeyen organlarının zamanla kalkması gibi küçük değişimler elbette bu fikrimizi çürütmez.

Şimdi evrime dair sebeplerin aslında Allah’ın varlığını ortaya koyduğunu açıklayalım. Zira, denilmektedir ki, mesela, zürafa uzun dallara ulaşmak için boynunu uğraşa uğraşa işte kısa hayvandan gelmiştir. Diyoruz ki, birincisi evrim madem uzun bir süreç istiyor o halde bir hayvan bu kararı aldı ise bunu torunlarına da öğretip bırakmalıdır. Yani, mesela penguen uçmaya uğraştı, bunu diğerlerine de miras bırakmalı ve bunlar yüzyıllarca durmadan bununla uğraşıp nihayet o hale gelmelidir. Aslında, bu saçma sebepler gösterir ki, bu hayvanlarda bu türden bir evrimleşme olsa idi bunu başarmak için uğraşması bir yana diğer altsoylarına da bunu geçiremezlerdi, kısaca bu sebepler gösterir ki evrim kabul edilirse muhakkak Allah vardır demek oluyor zira onlara bu ilhamı verecek biri olmalıdır. Kaldı ki, bu kabul edilse dahi, tüm hayvanlar aynı yönde evrimleşmeli ve kuş olunacaksa her tür kuş olmalı idi ve de birbirinden gelen türlerden aynı halde kalan olmamalıydı.

Nihayet, evrimi kabul etmezsek Allah’ın varlığı yine kanıtlanır ki, zira zaten evrim yoksa bu her türü her şart ve ortama uygun yaratacak biri olmalıdır.

 

 
Toplam blog
: 36
: 251
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

Anadolu kültüründeniz efendim! Merhametli ama kötülüğe karşı keskin kılıncız. İnsanı nedir insan ..