Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Aralık '17

 
Kategori
Söyleşi
 

Gerçek Aşklar Artık Yok mu? Aşk Diye Bir Şey Yok mu?

Sevgili okurlar, öncelikle hepinizi sevgi ve muhabbetle selamlıyorum. Zaman bir su misali akarken ve buna göre insanlar da değişirken, merak edilen bir husus insanları kendisine çekmektedir. Başlıktan da anlaşılacağı üzere, günümüzde gerçek aşklar azaldı mı? bitti mi? yoksa aşk diye bir şey yok mudur?

Bu soruların cevabını merak edenlere doğru bir cevap verebilirsek bu yazıyı yazmadaki amacımıza kısmen ulaşacağız. İnsanların bazısı direk aşk yalandır diye başlamaktadır. Baştan belirtelim ki, bu şekilde düşünenlerin bu yazıyı okuması aslında öyle düşünmediklerini gösterir. Bu da aslında her insanın aşka mahir olduğunu kanıtlamaktadır. Evet, insan sevgi ve muhabbetle daha bir insan olmuyor mu? Aynen öyle, ne kadar suistimaller kötüniyetli insanlar bizleri üzse de içimizde yeşermeyi bekleyen bir sevgi vardır sevgili okur.

Şimdi, sorumuza dönecek olursak, gelinen zaman ve şartlarda, gerçekten eski sevgilerin eski paylaşımların olmadığı açıkça ortadadır. Ama bu durum, gerçek aşkların bittiğini hikayelerde kaldığını bize gösterir mi? Asla. Dikkat edersek, eski insanlardaki bu muhabbet biraz da kavuşamamaktan ve edepten ileri gelmektedir. Sorulursa deriz ki, kavuşunca o hararet ve sevgi artabilir mi, aksine ayrılık ile yanıp kavrulup çağlamıştır o aşıklar.

Günümüzde var mıdır, yok mudur belki bilemeyiz(bize göre vardır tabi) ama Mevlana'nın şu sözü ile bitirmek isterim: Şehvetin adını aşk koydular, eğer şehvet aşk olsa idi, eşekler aşkın şahı olurdu. Bu sözden anlaşılıyor ki, şehvet aşk değildir. Şems Tebriz de diyor ki; gördüğünü herkes sever, sen onda kimsenin görmediğini bulacaksın, gerçek aşk istiyorsan tene değil kalbe dokunacaksın.

 
Toplam blog
: 36
: 251
Kayıt tarihi
: 08.04.13
 
 

Anadolu kültüründeniz efendim! Merhametli ama kötülüğe karşı keskin kılıncız. İnsanı nedir insan ..