Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ocak '14

 
Kategori
Emlak
 

Evsahipleri biz yandık siz yanmayın !

Çok yakın zamanda aile büyüklerimin başına gelen bir olay :

Babam ve annem emekli. Oturdukları ev dışında  Üsküdar ’da bir evleri daha var ve kirası geçinmelerine destek oluyordu .

Ta ki 2013 Mart'ında yeni kiracıları gelene kadar .

Bu kiracı evi tutarken 1 aylık kira ve 1 aylık kira bedeline denk gelen depozitoyla evi kiraladı ve

Agustos ayına kadar tek kuruş para ödemedi .

Her görüşmelerinde bir yerden para beklediğini, gelince ödeyecegini, yok ameliyat oldugunu yok karısının hasta oldugunu vs vs söyledi .

Artık dayanamayarak baktılar bu adamdan kirayı almanın yolu yok, bir avukat tutup mahkeme açtılar. Kasım ayının 24 üne gün vermiş mahkeme. Bu arada bir yandan da ödemediği kiralarla ilgili maaşına haciz gönderildi . Çalıştığı işyerindeki muhasebe şefi kira hacizini 2024 yılına yazdıgını ancak bu tarihten sonra maaşından kesilmeye başlanabilecegini söylemiş .Yanında da belirtmiş “bu adamın yaşam şekli bu ve bu da adamın hic umrunda degil . "

Neyse ki mahkeme günü geldi ve gene neyse ki tahliye kararı çıktı mahkemeden .

Ama bir de bunun tebliğ edilmesi vardı. Bu da yaklaşık bir - bir buçuk ay sürmüş.

Oldu mu aylardan Ocak. Avukatlarıyla konustuklarında mahkeme kararına dayanarak icra yoluyla bu adamı evden çıkarttığımızda bir sürü masraf oluşacağını (yaklasık 2000 tl)  bir de eğer kiracı temyize giderse mahkeme kararı olsa da gene evi boşaltamayacagımızı, temyizin sonucuna kadar beklememiz gerektiğini söylemiş. Bunlarla ugraşmak yerine kiracıya bu paranın bir kısmını vererek yani anlaşarak evden çıkartılmasının daha kolay olacagını söylemiş. Babamlar delirmek üzereler. Yaklaşık 1 yıldır kira alamadıklarına mı yansınlar , evlerinde bedavadan oturan bu adama bir de çıkması icin ödül gibi para ödemeleri  gerektigine mi yansınlar, mahkeme icin ettikleri masraflara mı yansınlar......

Şimdi İcradan evin boşaltması icin yazı gönderildi (o da ayrı bir hikaye onu başka zaman anlatırım) Salı günü eğer temyiz edilmediyse (ki bir dilekçeyle başvurmuş kiracı ama gereken parayı henüz yatırmamıştı) kendisinden kurtulacagız .

Hadi bakalım hayırlısı .

Ev sahibiyseniz bunları yapın :

- Bulabiliyorsanız kiracı adayının varsa daha önceki oturdugu evdeki ev sahibini bulun ve nasıl bir kiracı oldugunu öğrenin.

- Devlet memuru olan bir kefil alın .

- Kiracıdan borçluluk durumunu gösteren yazı isteyin .

- Alabilirseniz 6 aylık kirayı pesin alın .

- Tüm faturaları (dogalgaz,su ,elektirik) kiracının üzerine gecirin .

Tüm bunları yapsanız bile dua edin. Allah kötülerle karşılaştırmasın.

Lütfen bu yazımdan tüm kiracılar alınmasın . Evet sizde haklısınız . Evi alsak ancak bu kadar belge talep ediliyor diyorsunuz. Siz sadece kiracısınız ama üzgünüm kurunun yanında yaş da yanıyor işte .

Son dua herkesin evi olsun 

 
Toplam blog
: 4
: 840
Kayıt tarihi
: 06.10.11
 
 

 İnsanlara ve olaylara fazlaca merakım var. İhracat Operasyon Uzmanlığı yapmaktayım.  Gez..