Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

09 Eylül '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Evvel zaman içinde- 2

Evvel zaman içinde- 2
 

Dabilyu ile Kemal'in kaderleri daha işin başında birbirine çok benziyormuş. Dabilyu Midlend deki çifliklerinin tozlu yollarını, Kemal Gokcebostan'in çamurlu yollarını sevmişler. Sivas'da, Midlend'de tozlu ve rüzgarlıymış. Sivas'in da, Midlend'in de yel le gideceği rivayet edilirmiş!

Dabilyu'nun babasi paraya pul gibi bakan petrol milyoneriymis. Para pul olunca, gozden dusmus, Dabilyunun babasi buyuk adam olmaya karar vermis.

Babasinin izinden giden Dabilyu'nun da elini degdirdigi her sey altin olmus.

Dabilyu'nun babasi, Kemal'in abisi savas pilotuymus. Dabilyu, illa Hava Harp Okuluna girecegim, demis. Keyfe duskun oldugunu bilen babasi; illa ki Jet pilotu olacaksan, bizim milli muhafizlarda seni pilot yapalim, demis. Sivas'li Hava Harp okulu'na girmis.

Dabilyu'nun babasi buyudukce buyumus. Dabilyu da babasinin izinde para yigmis.

Dabilyu'nun babasi milletvekili, Birlesmis Milletler temsilcisi, Boyyuk Bir Istihbarat Kurumunun baskani olmus.

Dabulyu durur mu? Sirket kurmus, sirket satmis. Hele hele bir ara, bir takim satin almis. Basina gecmis. Takim Meneceri, cok meshur bir adam olmus.

Coluk, cocuk, fakir, fukara arasinda ismi babasindan daha cok bilinir olmus. Ha bizde Fatih (Fatih Sultan Degil.) ha onlarda Dabilyu.

Sonunda takimini satmis. San, sohret ve cebinde de mevcutlara ilave 16 milyon Amerikan dolari.

Babasini takip eden Kemal'de Harp Okulu sonrasi maasa talim etmis. Babasi gibi erken evlenmis. 24 unde cocuk sahibi olmus.

Dabilyu'da keyifler gicir, kadınlar bol oldugundan 31 ine kadar evlenmemis. 35 inde baba olmus. Baba oldugunda kendi babasi baskan yardimcisiymis.

Dabilyu tam kirkinda ickiyi birakmis. Ickiyi birakinca ne gorsun? Bankada parasi, evde karisi, iki de kizi var. Ne yapacak? Yahu demis. Vali olayim. Anasi, babasi, kardaslari gulmusler. Yapma, demisler...

O siralar Kemal'de emekli olmus. Dabilyu'nun vali olmak istedigi yerden pek de uzak olmayan bir sehre yerlesmis. O da Dabilyu gibi bir duzen tutturmanin hayalini kurarmis.

Dabilyu vali olmak istediginde, etme eyleme, demisler. Bu sarisin kadını yenemezsin. O siralar, sarisin mavi gozlu bir afet valiymis. Dabilyu'nun aday olacagini duyunca, guldurmeyin beni, demis.

Dabilyu'da bir inat... Hayir, demis. Sizi dinlemiyorum... Ben bu kadını yenecegim...

350 bin oy farkla vali secilmemis mi?

Bu arada Kemal'de kendisine yapma etme, surunursun. Disarida hayat kolay mi, diyenleri utandirmak icin sarilmis ise. Tam 500 milyon dolarlik bir isi memleketinin ileri gelenlerine, taa basbakanlarina kadar anlatmis. Yanina kocaman kocaman is adamlarini almis. Basbakan olur, demis. Ama oluru olmamis...

Su siralar, Dabilyu memleketin basidir. Kemal'i de Dabilyunun memleketinden atmak isterler. Kemal Dabilyu'ya yazmistir ama, Dabilyu Babasi gibi baskan, Kemal de babasi gibi emeklidir.

Fakat; Kemal hala ayagina uyacak, fiyakali bir papucun hayallerini kurmaya devam etmektedir...

Dabilyu'nun agzinda ki disleri tamam, Kemalin ucu Dabilyu'nun ulke topraklarina karismistir. Dabilyu elliyedi, Kemal elliyi vurmustur. Dabilyunun 2004 de baskan, Kemalin Dabilyunun baskani oldugu ulkeden ihrac olmasi planlanmaktadir.

Bu hikayenin nerede, nezaman, nasil bitecegi bilinmemektedir.

Devami gelecektir...

 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..