Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Nisan '08

 
Kategori
İzmir
 

EXPO 2015 oylamasında şike var.

EXPO 2015 oylamasında şike var.
 

Saat 06:00 olmuş her zaman olduğu gibi erken işbaşı :) İlk haberleri izlemek, güne haberli başlamak güzel bir şey. Bütün TV kanallarında haklı olarak Fenerbahçe'mizin bizleri sevindiren, onurlandıran galibiyeti ilk sırada. Daha başka haberler de var elbet.

İzmir'de ne var? Yerel medyadan Yeni TV'yi izliyorum. EXPO 2015'den bahsediyor. Herhalde bu haberlerden sonra başkaları da konuyu ele alacak ve gerçekleri duyurma, doğru haber ilkesiyle hareket edilecektir.

Efendim, bildiğiniz gibi 31 Mart 2008 tarihindeki oylamada, EXPO 2015'i Milano (İtalya) kazandı. Ama nasıl?

Yazıp okuyacaklarınız bu kez benim senaryom değil. Önceki yazımı okuduysanız ne demek istediğimi anlarsınız. Mizah değil, TV de izledim, dinledim, not aldım. Bu işi baştan sona izleyen, destek veren İzmir medyasından, Yeni TV'den.

Başta İtalyan iş adamları olmak üzere, özellikle fakir ve geri kalmış Afrika ülkelerine oy karşılığı vaatlerde bulunulmuş. İçinde ne olduğu bilinmeyen (herhalde bir kaç yüz euro değil, tek yapraklı çek olabilirmiş) zarflar verilmiş. Nerede verilmiş? Oylama öncesinde girişte, merdivenlerde, köşelerde hatta oylamada yanyana oturdukları koltuklarda. Bazı iş adamları şikayet üzerine koltuklarından bile kaldırılmış.

73 kadar ülkenin cumhurbaşkanı Türkiye'yi destekleyeceği son ana kadarki bilgilerde yer almaktaymış. Ancak rakip İtalya olunca düşünmek lazım. Hani geçtiğimiz yıllarda futbolda dünya devi Juventus'u bile küme düşüren gelişmeler aklınıza gelsin, yani ŞİKE.

Dediğim gibi, başta İtalyan işadamları hatta hükümet yetkilileri, bu ülkelere en az elli milyon dolarlık yatırım yapma vaatlerinde bulunmuşlar. Ne karşılığı?

Ya ...gönüllerinden kopmuş işte. Yardımseverlik duygusu.

O ülkeler için EXPO ne ki? Kim kazanırsa kazansın, önemli olan ülkelerine yapılacak yardım. Bu ülkeler sizce hangileri olabilir?

Lütfen dünkü linklerden ulaşın ve 152 ülkeyi, özellikle son üye ülkelerii bi inceleyin.

Aslında onları da ayıplamamak, kınamamak gerekir. Düşündüm de ... bizde de buna benzer olaylar olmuyor mu? Olmadı mı hiç? Satılan oylar biz de hiç mi olmadı?

Gelişmeleri izleyin. Uğruna neler yapılan EXPO neymiş öğrenelim. Şimdilik benden bu kadar.

Kaynak: Yeni TV (sabah haberleri)

resim:www.izto.org.tr'den alınmıştır.

İkinci İnönü buluşması ile ilgili Sayın Talip Bölükbaşı'nın (Gökyüzü baharda çiçek çiçek) yazısına ulaşmak için;

http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=103938

THK Yangın Uçağı alım kampanyasına katılmak için tüm operatörlerden yangın yazıp 3919 ' a gönderin. Bedeli 6 YTL'dir. Ülkemize katkısı, yemyeşil ormanlar.




 
Toplam blog
: 240
: 2494
Kayıt tarihi
: 13.04.07
 
 

6 Mayıs, bir Hıdırellez günü "Merhaba dünya" demişim. Geçen elli küsur yıl. Bir şarkı vardır Osma..