Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '14

 
Kategori
Siyaset
 

Ey kalemkörler, kendi fermanınız için, kaleminizi kaç kez kırdığınızın farkında mısınız?!.

Elbet şartlar değişince, elbet herkesin fikirleri de değişebilir. Ancak neye göre ve ne tarafa doğru değiştiği, (?!) sancı verici, önceki tutumu naks edici olursa, o yazar tarihten silinir. Zannımca bu kısa dönemde, çok yazar da, bu sonucu kendine reva görmüş durumdadır.

Ben bazı siyasilerin ve bazı yazarların, keza dün olanların tümünü unutup, bugün gözü kapalı O yazarlara inanan, hafıza malulü, bazı yerli yabancı ama sabit zekâlı zevatın, tam anlamı ile neye göre, ne istediklerini, hâlen anlamış değilim?! Muhtemelen bu gidişle, anlayabilecek de değilim. Bu sebeple, hem hepimiz adına, biz bu zevata ve Onları okuyup hayatı o pencereden görenlere, bazı hayatî sualler soralım. Hiç sanmıyorum ama bakalım suallerimize, dümdüz, açık, seçik, tek seferde, tek kelime ile cevap verebilecek, bir babayiğit çıkabilecek mi aralarından?..

IMF ile borç/faiz batağı, baştan başlasın mı, başlamasın mı? PKK olayı bitsin mi, bitmesin mi? Şehit cenazeleri gelsin mi, gelmesin mi? Ülke bölünsün mü, bölünmesin mi? Faili meçhul cinayetler devam etsin mi, etmesin mi? Çözüm süreci neticeye ulaşsın mı, ulaşmasın mı? Türkiye ekonomik olarak çöküp, G20’den çıksın mı, çıkmasın mı? Türkiye ekonomik olarak büyüyüp, G8’e girsin mi, girmesin mi? Yeni Hava Alanı, Kanal İstanbul, 3.Köprü, İzmir otoyolu, lâstikliler için 2.Tüp geçit, Kara Denize entegre liman vbg. büyük projeler yapılsın mı, yapılmasın mı? YÖK gibi YARSAV gibi AYM gibi bütün darbe unsuru kurumlar kalksın mı, kalsın mı?  Demokrasi gelişsin mi, gelişmesin mi? Gerçek tarafsız ve bağımsız hukuk devleti kurulsun mu, kurulmasın mı? Cemaat mensupları din devleti kursun mu, kurmasın mı? Lâik kalınsın mı yoksa Seküler olunsun mu? Yeni Anayasa olsun mu, olmasın mı? Hastahaneye, ilâca ulaşım gibi, sosyâl haklar, böyle kalsın mı, eski hâline dönsün mü? Bürokrasinin yarattığı her seviyedeki cehalet batağı kurutulsun mu, kurutulmasın mı? Tüm yalancılar bu millete rağmen, yalan söylemeye devam etsin mi, etmesin mi? Yalancılar ağır şekilde cezalandırılsın mı, yoksa taltif edilsin mi? Fert başına milli gelir: 12.500.-$ seviyesinden 2.500.-$ seviyesine düşsün mü, düşmesin mi? Veya 25.000.-$ seviyesine çıksın mı, çıkmasın mı? 2001 Yılı hortum sistemine dönülsün mü, dönülmesin mi? Statükocu Bir kesimin aşırı şımarıklığı ve densizliği bitsin mi, bitmesin mi? Yıllarca fazla şişirilmiş devlet kadroları, tavsiye edilsin mi edilmesin mi? Anglosakson ve Franco German saltanatına bu topraklarda son verilsin mi, verilmesin mi? Darbeleri gerçekten destekleyen askerler, gazeteciler, iş çevreleri dış mihraklı vakıflar vbg. kişiler, kurum ve kuruluşlar ceza alsınlar mı, almasınlar mı? Paralel devlet elemanları yargılanıp cezalansınlar mı, yoksa cezalanmasınlar mı? TSK her On senede Bir darbe yapsın mı, yapmasın mı? Eğitim kurumları ana okullarından üniversitelere kadar, böyle içler acısı bir hâlde, kalsın mı, Çağdaş eğitim ve öğretim doğrultusunda, gelişim göstersin mi? Muhalefet partileri gerçek anlamda siyaset yapsınlar mı, yoksa 1950 modelden de gerileyerek, yollarına devam etsinler mi? Hakimiyet bilâ kayd-ı şart milletin mi? Yoksa kendini değişmez millet zannedenlerin mi olsun?.. Ezcümle Türkiye, muasır medeniyetlerle eşdeğer, Küresel bir güç mü olsun, yoksa Küresel bir top olup, muasır medeniyetlerin gelip gidip, şutladığı bir top mu olsun?

ADAM GİBİ AÇIK KONUŞUN. SÜREKLİ SÖZÜ GEVELEMEYİN. ESASEN TERCİHİNİZ HANGİSİDİR, EFENDİLER?!. Zîra, bu nasıl bir hafıza kırılması ise? Bu ne zelil bir zihni darlıksa? Sizlerin niyetlerinizi açıkça anlamak mümkün de; hangi akılla, hangi akla ne sebeple hizmet ettiğinizi, yazılarınızdan anlamak pek mümkün değil!.. Esasen neyi müdafaa ettiğiniz bile belli değil... Zîra son İki yılda her savunduğunuz fikir, neredeyse bir diğer fikrinizi naks ediyor. Zavallı halk da, Sizlerden başka seçeneği sanki yokmuş gibi, Sizlerin cevahir yumurtlayacağınız ümidi içinde, her yazdığınız lâf kalabalığını, kerameti kendinden menkul, bir vahî zannederek yutuyor. Sadece yukarıdaki her suale, “-Evet.” Ya da “-Hayır.” şeklinde cevap verin de; önce boylu boyunca boyunuzu eninizi görelim, hele boyunuz eniniz nicedir?!. Bunu bir bilelim. Sonra da olduğuna ama bu millete evvel ezel hiç yaramadığına inandığım, zekânıza bir bakalım. Akıl demiyorum. Zîra akıl, izan irfan ve îman sahiplerinde bulunan bir Tanrı vergisidir.

Haydar Volkan

Kozyatağı: 23.Haziran.2014

 
Toplam blog
: 148
: 492
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Haydar Volkan: 21.05.944 Rebabi bestekar Sabahaddin Volkan ve Piyanist Mukadder Volkanın oğlu olar..