Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Eylül '07

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Eylüldeyiz

Eylüldeyiz
 

Eylül ayındayız. Eylül ayı hüzün ayıdır benim için, bir yılın, bir yaşın geçişidir bir anlamda. Yaprakların sararması, serin kuzey rüzgarlarının esmesi, günlerin kısalması kimilerine romantik gelebilir. Benim için hüzün ağırlıklı gözyaşıdır Eylül ayı. 2007 Eylül ayının da farkı yok diğer geçmiş Eylül aylarından. Günler kısalmaya, yapraklar sararmaya, sıcaklıklar düşmeye başladı.

Luciano Pavarotti'yi kaybettik bir de geçmiş Eylüllerden farklı olarak. Ünlü tenoru aslında çok sevmiştik. Hayat doluydu, barışseverdi, müziğe aşıkdı. Operayla pop müziğini iyi kaynaştırmıştı. Bir opera sanatçısının geniş kitlelere ulaşması sık rastlanan bir şey değildi. Müzik dünyası O'nu çok arayacak.

Oldukça sıcak ve nemli bir yazı geride bırakıyoruz. Vatanımız çölleşmeye doğru gidiyor. Havaların serinlemesi ve yağmurların başlamasıyla bu ciddi olgu unutulabilir. Biz unutmayacağız, her damla yağmurun kıymetini bilmeliyiz. Eskiden evlerin altlarında veya bahçelerinde sarnıçlar vardı. Evlerimizin üstüne yağan yağmur suları bu sarnıçlarda toplanırdı. Bu sularla yıkanışlarımızı hatırlıyorum, saçlarımız ne güzel pamuk gibi olurdu. İşyerinden bir ağabeyin lafı geldi aklıma, yıkadığı meyve ve sebze sularını çiçeklere döküyormuş. Bu hassasiyet bundan sonra dört mevsim sürecek.

Bu sene ramazan, Eylül ayının 12 sine geldi. Okulların açılması ve ramazanın başlaması eylül ayının konuları olacak. Piyasalar canlanacak, enflasyon biraz yükselecek, ceplerimiz yorgun bir şekilde ayı tamamlayacak.

Herkese gönlünce bir EYLÜL....
 
Toplam blog
: 487
: 1730
Kayıt tarihi
: 01.04.07
 
 

1965 İstanbul doğumluyum. İTÜ Elektrik mühendisliğinden mezun oldum. Özel sektörde Kalite Bölümünde..