Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

EYT'liler Sandıkta Kararlı

Ülkede bir çok sorun var.

Bu sorunların içerisinde her geçen gün çığ gibi büyüyen ve kararlı bir şekilde haklarının iadesini talep eden EYT(Emeklilikte Yaşa Takılanlar) var.

Geçtiğimiz hafta İstanbul Maltepe'de yüzbinlerce insan kendi imkanları ile miting alanını doldurdu. Her ne kadar taraflı medya ilgisiz durup gündeme taşımasa da teknoloji çağında bu büyük katılım ve oluşumun yayılmasına engel olamadı.

EYT mağduru edilen insanlar kimseden sadaka beklemiyor, kimseden ev kiramı öde, bana ev ver, benim güncel ihtiyaçlarımı karşıla, sosyal yardımlar yap diye ağlamıyor.

Ne istiyorlar , "03.07.1989/1988/5E-1989K sayılı Danıştay kararına göre "Sonradan çıkan kanun, kural olarak önceki olaylara ve ilişkilere uygulanmaz" kararına istinaden 1999 yılında yürürlüğe giren kanunun öncesinde sigortalı olan hak sahiplerine uygulanması ve bu uygulamanın yarattığı mağduriyetin giderilerek haklarının iadesini istiyorlar.

Hükümet ne diyor, 40 yaşında emeklilik dünyanın hiç bir yerinde yok, bu yükü milletin sırtına yük edemeyiz. 40 yaşında emekli olup sonra başka işte çalışarak çift dikiş hayata devam edecekler. Bu kabul edilemez.

Peki,

Dünyanın hiçbir yerinde belki 40 yaşında emeklilik yoktur lakin orda emekli olanların da ek işe ihtiyacıda yoktur, emekli maaşları onlara tatil yaptırırken, bizim emeklilerimiz limon satacak sermaye için bile para ayıramıyor olması da ayrı bir tezatlıktır verdikleri örneğe..

Sayın Bahçeli EYT'liler yürümeyede başladı ne oluyor(yürüyüş yok miting var) ,nedir bu popilizim dedi, hak aramak ne zamandır popilist bir hareket oldu anlam verilmesi zor.seçime 10 gün kala böyle bir istek kabul edilemez diyor.. Hesapta her zaman olduğu gibi yine hata yaptı. EYT'liler uzun zamandır taleplerini söylüyor ama dinleyen yok.. Onlarda sosyal ağlar üzerinden ve dernek olarak büyüdüler 10-20 derken 5 milyonu aştılar. Maltepede belkide MHP 'nin bile tüm imkanları ile toplayamayacağı kadar kalabalığı kendi imkanları ile toplayarak  miting yaptılar. Ve şu an sayıları sandıkta sayın Bahçelinin partisinden çok daha fazla oy oranına sahip. Öyleki her biri ailesinden 3 kişi ile sandığa gittiğinde ana muhalefet partisi CHP'nin bile oy oranını  geçecek kadar yada eşit durumdalar. EYT'yi görmezden gelmek için kelime bulmak zor değil lakin üslüb bozmakta uygun  gelmiyor.

EYT'liler bir parti kursa sanırım en büyük muhalefet partisi olur bu ülkede.. 31 Mart öncesi ne söz verilirse verilsin EYT'liler haklarını almak için sandığa gidip biz burdayız diyecekler.

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..