Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '19

 
Kategori
Siyaset
 

Seçimin Kaybedeni Belli Oldu

Bir seçim daha bitti, bitiyor, inşallah bitecek.

Kim kazanacak sizce, Ak, Mhp, Chp, İP ve diğerleri veya kim kaybedecek. Sözünü ettiğimiz siyasi partilerin hiçbiri kaybetmeyecek aslında, kaybettikleri  sadece koltukları, yönetimleri, rantları olacak. Onlar her türlü bir ucundan kazanmış oluyorlar.

Eskiden çok çok eskilerden, Ebeveynlerimizde siyaset yapardı, kahvede, evde, sokakta, dolmuşta her biride farklı düşünceye, fikre, inanca sahiplerdi, ama akşam eve geçerken birlikte bakkala girer ekmek alırlar kolunun altına yürürlerdi. Kapıda toplanır çay içerlerdi, birbirlerine misafir olurlardı, bir sıkıntı olunca birleşirler sorunlarını çözerlerdi. Seçimi hangi siyasi taraf kaybederse kaybetsin, İnsanlarımızın birliği kaybolmuyordu. Şimdi çıkıp ihtilal zamanları veya bazı uç tarafların sokak kavgalarını örnek verebilirsiniz verenlerde oluyor. Lakin bu fanatikler toplumun %5'i bile değildi. 

Seçimler her zaman oluyor, olmayada devam edecek, isterlerse 5 dönem yapsın çok sevdiğimiz parti başkanları, bir gün mutlaka gidecekler. Onlar bırakmasa da konumlarını, biz bırakmasak ta, yaşlılık var yaşın kemale ermesi var. İstesende, istemesende bir gün yaşlanıp, bırakacaklar ve gidecekler. Geriye baş başa biz kalacağız. Bizde yaşlanacağız çocuklarımız kalacak.

Hiç tanımadığımız parti kurucu veya başkanları için eşimiz, çocuğumuz, komşumuz, iş arkadaşımız için neredeyse ağza alınmayacak küfürler ve ithamlarda bulunuyoruz. Bir taraf koyun oluyor, Diğer taraf hain oluyor. Dinci ya da Dinsiz oluyor. Kime göre, çıkıp TV’de orda burada konuşanlara göre, sizin aile içinizi, dostluğunuzu arkadaşlığınızı hiç bilmeyen birilerinin dediklerine göre. Siyasetçilerin hepsi yalancı, dün yanlış dediklerini bugün kendileri yapınca doğru, dünkü doğruları bugün yanlış.   Hiçbirinin diğerinden çok büyük ayrılan tarafı yok.

Biz, biz olalım, seçimleri kim kazanırsa kazansın, baş başa kaldığımızda kaybettiğimiz eşimiz, dostumuz komşumuz olmasın. Yüze yüze bakacak olanlar biziz.

Ülkeyi yönetenleri seçelim, Tarafta olalım. Âmâ kendi irademizi akrabalık ve dostluklarımızı biz yönetelim.

Bugüne göre konuşunca, seçimi hangi siyasi parti kazanır bilemem çokta önemli değil.

Ama kaybedilen Hoşgörü, Aile ve Dost Bağlarımız oldu. Artık Hayırlısı olsun.

  

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..