Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '19

 
Kategori
Siyaset
 

31 Mart EYT Mesajı

Yerel Seçimlere çok az bir süre kaldı.

Birçok alanda insanlar 31 martta sadece yerel yönetimler için sandığa gitmeyecek,Bir sonraki genel başkan seçiminede mesaj vermek üzere sandığa gidecek. 

Özellikle türemiş EYT Mağdurları, Pazarcılık yapan ve neredeyse Hain damgası vurulan esnaf, Tenceresi boş büyük kesim, Sebze -Meyve benzeri ürünlerde kısa vadeli de olsa İthalata uygulanan vergi muafiyetleri sonrası iyice dip gören Çiftçi, Kepenk kapatan yüzlerce işyeri sahibini düşündükçe bu yerel seçimin nasıl bir tablo ortaya çıkartacağını tahmin etmek zor değil.

Zaten iktidar ve ittifakı olan parti bu sebeple olayı gerçeklikten çıkartıp yerel seçimi Vatan Bekası zırhının altına girerek yapıyor,oysaki yerel seçimler vatan bekaası için değil halkın yerleşik olduğu bölgelerdeki yaşam koşullarının daha düzenli ve proje yatırımların olması için yapılmaktadır. 

Birçok ilçe belediye başkanının özellikle İstanbulda belki yolunu bile bilmediği ve hatta bilsede yolunun bile düşmediği ilçesine bağlı köy yerleri var. Ama bu halkın durumu nedir soran yok Vatan Millet diye farklı bir algı yaratma çabası var. Vatan Bekaası tehdit olduğunda ise kimsenin icazetini almaz taş, sopa ile korur asil kanlarında vardır bu milletin.

Bu algı bir yere kadar gider ,lakin tenceresi boş olan millet hiçbirşeyin yıkamadığı saltanatları yıkmıştır. İlçelerde kurulan bir tanzim ile kimse karnını doyuramaz ,hergünde yağmur çamur km'lerce yol gidip kuyruk beklemez, Eski Türkiyede benzin, yağ, şeker kuyruğu olurmuş yeni Türkiyede patates, soğan, domates kuyruğu aradaki fark nedir? ürünlerin ismi sadece, ama mağdur ve muhtaç edilen kuyruklara yağmurda soğukta itilen kesimde fark yok aynı, eskidende bu, yenidede bu  millet .

Seçim günü bu millet sandıkta dönüş yapmazsa EYT mağduru sayısı 6 milyon açıklandı, 4 milyon da olabilir ,6 milyon EYT mağduru evinden 3 kişi tepki verse 18-20 milyon oy demektir. 57 milyon seçmende bu oran % 19-20 civarı yapar. Buna hain olarak lanse edilen pazarcı esnafı,tenceresi iyice boşalan halk,kadro sorunu yaşayan ve hatta atama bekleyen öğretmenler ile işlerini kaybeden esnaf aileside ortalama 3 kişi olarak eklenirse bu rakam 25-30 milyon barajına dayanır ki işte o zaman bu oran %45 lere gelir.

Evet bizim insanımız dünü çabuk unutur, lakin karnı aç, tenceresi boşken, başka milletlere ve o milletlerin insanına oluk oluk para yada sosyal destekler sağlanırken, örneğin 60 tl tükettiği elektrik faturasını kendi suçu olmayan kaçak bedeli extr. vergiler ile 115 tl ödediğinde sırtına vurulan yüke illa ki dur diyecektir. Bu seçim cevabın sandıkta verileceği belki de en önemli seçimdir.

Hangi partiden olursanız olun yerel seçimde hakkınınızı aramak, mağdur edildiğiniz yaşam koşullarınızı düzelttirmek ve seçilenin değil seçenlerin gerçek söz sahibi olduğunu göstermek üzere sandığa gidin.

En büyük mesajı ise başlığımda olduğu gibi EYT'liler verecektir.

 
Toplam blog
: 39
: 115
Kayıt tarihi
: 06.09.18
 
 

Gümrükleme hizmeti veren özel şirketin ith.müş.temsilciliğini yapıyorum, mesai dışında vaktimi ai..