Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Eylül '10

 
Kategori
Futbol
 

F.Bahçe, paşa paşa altılı'yı buldu

F.Bahçe, paşa paşa altılı'yı buldu
 

NİANG


Fenerbahçe, Kasımpaşa karşısında, artık yıkılacağı için belki de son maçını yaptığı Ali Sami Yen stadında 3 puanı tam 6 golle alırken, deyim yerindeyse, altılıyı paşa paşa buldu. Zorlanmadı.

Bir garip başladı maç. Isınma dakikalarının rahatlığında ısırdı Kasımpaşa.. Böylece, uyuyan bir devi daha maçın başında uyandırıverdi. Topu alanın gidip, rakip ceza sahasına girdiği bir tuhaf şekle dönüşmüştü ki maç, Emre Belözoğlu’nun ara sıra uzaktan iyi şutlar attığı geldi aklına. Doksana doğru müthiş bir plase yolladı. Kaleci Murat’ın yapacağı bir şey yoktu. Sonra bir tuhaflık da Ersan Martin’den geldi. Alex’in soldan kornerine neden bir kaleci gibi tokatı yapıştırıverdi bilinmez ama Alex’in penaltısı Fenerbahçe’ye 2.golü getiriyordu. Sonra Niang’ın kariyerinde attığı en rahat gol var. 3-1

Tuhaflıklar bitmiyordu. Bir kaç dakika önce topu tokatlayıp, penaltıya sebep olan Ersan Martin, bu kez 3. golün santrasında, gidip takımının 2.golünü atıyordu.

Aykut hocanın memnuniyetsizliği kenardaki görüntülerinden belli olurken, eski showlarını yapmadığı için medya tarafından adeta eleştirilen ve bu nedenle bu sene ‘’isteksiz’’ gösterilen Yılmaz Vural’ın sanki bütün show hünerini ve enerjisini hiç de denk olmadığı Fenerbahçe gibi bir rakibe sakladığı belli oluyordu.

2. devre başlarken A.Kocaman birilerine haklı olarak faturayı kesiyor, daha doğrusu yanlıştan dönüyor, farklı oyunu ve skoru yaratacak bir hamle ile safraları kenara alıyordu. Bunlar Brezilya Milli takımına çağrılan! Dos Santos ve Bilica, yerlerine girenler ise Yobo ve Caner’di.

Fenerbahçe 2. devre oynadığı güzel futbolla ve defansta Yobo güvenliği ile nefes alırken, Niang’ın goluyle iyice rahatlayıp, maçın sonlarında yine Alex patentli bir al da at golüyle Niang ve yine Alex’in golleriyle maçı 6-2 kazanıyordu.

Sürekli ofansif bir oyun tarzıyla Fenerbahçe’yi yenebileceğini düşünen Yılmaz Vural, şüphesiz geçen sezon Kadıköy’de 3-1 kazandığı maça güveniyordu. belki ama Fenerbahçe’de bu yıl öyle bir sprinterler var kı, tecrübeli hoca onları hiç hesaba katmamıştı. Dia ve Niang artı Gökhan Gönül aldıkları her topla rakip defansın arkasına sarkıp, tehlikeli olmayı başardılar.

Fenerbahçe’de aklar, karalar artık iyice ortaya çıkmaya başlıyor, saplar, samandan ayrılıyor ve Fenerbahçe’nin ideal kadrosu netleşmeye başlıyor. Bu Fenerbahçe Alex’in koşup, koşmamasına bakmamalı artık. Bu Fenerbahçe, Niang ve Dia’nın hızına ve temposuna ulaşmalı. İşte o zaman tutulmaz olur ve Emre gibi, orta sahası da çok gol atar olur. Öyle pozisyonlar oldu ki, Niang, öyle toplar getirdi ki ama kafasını kaldırdığında bir arkadaşını göremedi.

Niang Fenerbahçe taraftarının yıllardır özlemini çektiği bir santrafor tipi. Top çalıyor, top sürüyor, şut atıyor, kafa atıyor. Alex, bu Niang’a çok gol attıracaktır, çünkü onu topu atacağı her yerde hazır ve nazır buluyor.

Sonuç olarak, zor ve tuhaf başlayan maçtan çıkan ve abartılmaması gereken bu 6-2 lik skor, Fenerbahçe’ye rahat bir soluk aldırıp, moral verirken, Aykut Kocaman, haftalar sonra eleştiri oklarının hedefi olmaktan şimdilik kurtuluyordu. Rakip, Kasımpaşa’da olsa son iki golün 90.dakikadan sonra gelmesi, oyuncuların işi ne kadar ciddiye aldıklarının işaretidir. Üzüldüğüm, topsuz oyunu en mükemmel oynayan ve çok koşan, iyi şut atan, gol atan bir futbolcu olan Stoch’un takımda yer bulamaması ve bu oyuncudan istifade edilememesidir.

Kasımpaşa’ya gelince; Fenerbahçe seyircisi yokken, Fenerbahçe’yi yeneceklerini sanıp, Fenerbahçe’ye kısıtlı bilet vermişler. Az sayıda Fenerbahçe seyircisini stada almışlar. Böylece Fenerbahçe taraftarından gelecek azami 20.000 bilet kazancından da oldular.

Yılmaz Vural bu kumarda sadece 3 puan kaybetmedi. 5. golden sonra kontrolünü de kaybedince, sahadaki yerini de kaybetti. Bu takım ligde kalmak istiyorsa, artık ayakta durmakta zorlanan kalecileri Murat’ın yerine iyi bir kaleci bulmaları gerekir ki, atacaklarından çok, yemedikleri gollerle kurtulabilirler. Bu oyun tarzıyla değil Fenerbahçe’yi, hiçbir takımı yenmeleri mümkün değil. Skor normal, çünkü rakipleri de Fenerbahçe değil.

Zaten puan sıralaması da bunu açıkca gösteriyor.

 
Toplam blog
: 465
: 918
Kayıt tarihi
: 15.01.09
 
 

İstanbul doğumluyum.. İstanbul'un  tramvaylı döneminden bu şehirde yaşıyorum. Gençlik yıllarında ..