Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '10

 
Kategori
Futbol
 

F.bahçe'de değişiklik zamanı geldi

F.bahçe'de değişiklik zamanı geldi
 

F.BAHÇE 3.SEZONUDA BOŞ GEÇİYOR..BELKİ KUPA ŞAMPİYONLUĞU GELEBİLİR.BAŞARISIZLIK NEDEN ALIŞKANLIK OLDU?

F.bahçe G.birliği beraberliği sonrasında şampiyonluk şansını zora soktu. Daha önceki blog yazılarımda da kısmen bahsettiğim sorunların nedenlerine gelince..

1- Kadro yetersiz ve isteksiz..değişim kadroda olacağına sürekli Teknik direktöre fatura çıkartılarak, kadro revizyonu hep erteleniyor. Tamamını değiştiremesende, önemli oyuncu takviyesi yaparken, yedek oyuncu noktasında da dolgu yapacağına köklü çözüme gidilemedi.

Amacını ve hırsını kaybeden bir takım var. Emre dışında biraz Lugano da mücadele azmi var. Gerisi inanın bazıları nasıl olsa garanti yerim diye, diğerleri ise nasıl olsa oynamıyorum diye oldukça rahat bir futbolcu topluluğu var. Taraftarı isyan ettirecek kadar rahatlar.

2- Teknik direktör Daum ise , sessiz ve kaderine razı bir görüntü çizmesi oldukça ilginçtir. Kadroyu yaparım çekilir kenara izlerim. Sonuç ne ise ona göre konuşurum: BEN İŞİME BAKARIM...BU FUTBOLLA ŞAMPİYON OLAMAYIZ..

Bu cümleler takımın başındaki ne teknik direktöre ne yöneticiye nede futbolcuya yakışır.

Kim suçlu ? Şampiyon olunursa en büyük takdiri kim alırsa onlar suçludur.

Takımı oluşturanlar ve iyi oynatamayanlar suçludur.

3- Aziz Yıldırım ise bu takımdan 3 yıldır ümitli olmakla kendisini yakmıştır. Evet 2 suçu net bir şekilde vardır.

1- Takımın 3 yılda bir çoğu gitmeliydi ve yerlerine önemli takviyeler alınmalıydı. Aragones için övgü dolu sözlerinin sonrasında hoca ne diyorsa harfiyen yerine getirmeli ve en az 3 yıl takımın başında kalması sağlanmalıydı. Ha hoca yetersiz ise yerine gelecek olan kim olursa olsun, yeni bir başlangıç ve takım kadrosunu yeniden oluşturması sağlanamadı. Zico nun gidişi ise başlı başına skandaldır. Takım 3 yıldır başarısızdır. Teknik direktörler sorun olarak gösterilmiştir. Halbuki gerçek suçlu kapasitesi sınırlı olan futbolculardır. Bu kadro 1 yıl şampiyon olur, sonra 5 yıl beklersin. Tıpkı Beşiktaş gibi.. onlarda aynı hatanın içindeler.

2- Hakemlerin Fenerbahçe maçlarındaki adaletsiz kararlarının üzerine çok sert gidilmeliydi.

Öncelikle hakemler Fenerbahçeye karşı kritik yerlerde önemli hatalar yaparak bu sonu hazırlarken, Başkan sessiz kalmıştır. Daha doğrusu hakemlerin kafalarına göre takılmalarına karşı BAŞKAN gerekli insiyatifi almamıştır. Örnek İBB maçındaki maçta 3 puan hakem yüzünden kaybedilirken, Bu hakem maç almaya devam edecek mi veya bakalım hakem ne kadar ceza alacak merakla bekliyorum. Örnek 2- Antalya maçında B.GEZER resmen EMRE nin düşürülmesinde 2 adım önünde penaltıyı veremedi. Bu hatalar devam etmektedir. Bakın derbilerde de hakemlerin rezillikleri artarak devam edecektir. Camianın gücünü Başkan hissettiremiyor. Sebebini bilemiyorum.

Aslında Aziz Başkana sürekli sevgi seli akmaktadır. Yalnız artık değişim zamanı gelmiştir. Eğer ki bu yıl takım kupasız 3.sezonunu geçirirse, koltuğu bırak sesleri duyulabilir. Türkiye kupası ne pahasına olursa olsun bu sezon alınırsa bir nebze nefes alınabilir. Şimdiden uyarma ihtiyacı duyuyorum.

 
Toplam blog
: 146
: 842
Kayıt tarihi
: 14.09.08
 
 

Ben ticaretle uğraşan biriyim. Hobilerim arasında felsefe, sinema özellikle türk sineması, spor ö..