Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Nisan '09

 
Kategori
Futbol
 

F.Bahçe kazanmak zorunda olmadığı için finalist oldu.

F.Bahçe kazanmak zorunda olmadığı için finalist oldu.
 

Güiza ve Deivid çıktıktan sonra, eğer Carlos'u görmezseniz Fenerbahçe'nin sahadaki on biri için ne düşünürsünüz? Diyelim ki; Denizlispor başkanı oldunuz, böyle bir kadro kurar mıydınız? Düşünün Fenerbahçe'nin göbeğinde Deniz ve Selçuk oynuyor. Gülsek mi ağlasak mı bilemedim. Her ikisi de bence felaketti. Selçuk ve Deniz için artık yorum dahi yapmak istemiyorum.

Fenerbahçe bu kadro ile eğer finalist olmuşsa bunda en büyük neden, bu maçı kazanmak zorunda olmayışıydı. Neredeyse Bank Asya Ligi kadrosu seviyesindeki Fenerbahçe kadrosu maçın bütün boşluklarına zaman geçirmek için sığındı durdu.

Diyelim ki tam tersi olsaydı, Fenerbahçe maçı 2-0 kazanmak zorunda olsaydı ne olurdu? İşte yönetimin ve Aragones'in düşünmesi gereken kötü senaryo buydu sezon başında. Üstelik Aziz Yıldırım bu kabusu Fenerbahçelilere 1999-2000 sezonunda da yaşatmıştı. Hadi o zaman tecrübesizdi. Ya aradan on yıl geçtikten sonra hala yaşanılanlardan ders çıkaramamış olmak?

İlk yarıyı Sivasspor'u uyutarak idare eden Fenerbahçe, Sivasspor ikinci yarı oyundan düşmesiyle biraz daha cesaretle ve orta sahada kazanılan toplarla ileriye çıkmaya başladı. Vederson - Deivid - Güiza üçlüsünün yakaladıklasrı pozisyonları birer birer harcaması onların futbolculuklarının da emareleriydi işte. Vederson ve Güiza ikişer defa kaleci ile karşı karşıya kalıp aynı şutu çektiler. Belki top kalecinin içinden geçip kaleye girer sandılar. Hani gol atmanın ölçütü sert şut çekmekmiş gibi.

Aragones kaca bir sezon nasıl sahaya çıktıysa yine aynı sistem ve dizilişke oynattı Fenerbahçe'yi. Ben sanıyordum ki, Alex yüzünden Fenerbahçe forvetini ikileyemiyor. Oysa son dört haftadır Alex'in yokluğunda, sanki Alex varmış gibi oynamaya çalıştı Fenerbahçe ve tabii çok başarısız oldu. Alex'in yokluğu belki de Fenerbahçe'yi şampiyonluktan hadi onu geçtik belki de Şampiyonlar liginden etti. O zaman Aragones'in ne kadar hikaye olduğu bir kere daha ortaya çıktı elbette.

Diyeceksiniz ki o golleri Vederson kaçırdı. Peki Uğur Boral'ı kadro dışı bırakan kim?

Fenerbahçe'yi kutluyoruz. Herşeye rağmen kupaya adını yazdı.

Sivasspor için söylenmesi gereken bir kaç şey var. Bülent Uygun bence mükemmel bir takım kurmuş. Teker teker çok yetenekli ve güçlü futbolcular. Hatta biraz ileri gidebilir ve bu takımın Almanya'da ve İngiltere'de orta sıralarda mücadele edebilecek kadar iyi olduğunu söyleyebilirim. Ancak Sivasspor doğru oynatılmıyor bence. Bu takımın bu kadar az gol atıyor oluşunda bir terslik var.

En kötü Fenerbahçe senaryosu nedir?

Yasin - Önder x Deniz - Selçuk dörtlüsü. Sivasspor'un bu dörtlüyü dağıtması gerekiyordu. Ancak yapamadı. O zaman bir terslik var. Mehmet Yıldız takımdan çok kopuk oynuyor. Hatta Kamanan ile sanki aynı takımda değillermiş gibiydi. İkinci yarı oyuna giren Balili de kendi halindeydi. Fenerbahçe gol atmak zorunda olmadığı için Balili hiç boşluk bulamadı. Oyuna girişi de teknik bir hataydı. Ancak Bilica bir ligimizin en iyisi gibi duruyor.

Uzay Gökerman

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..