Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ağustos '13

 
Kategori
İnternet
 

Facebook’ta özel konu sayfalarına sabotaj

Facebook’ta özel konu sayfalarına sabotaj
 

Facebookta genel sayfa olduğu gibi her konuda özel sayfalar da var : moda, hobi, bilim, sanat, fotoğrafçılık, tarih, siyaset, felsefe, çeşitli sporlar, yemek, bahçe, aşk, din vs. Bu sayfaların amacı spesifik konularında  üyeleri arasında paylaşım yapmaktır. Sayfaların bazıları açık bazıları kapalı sayfalar olup paylaşım yapabilmek için üyelik gerektirmektedir.  Ancak bu sayfalar bazı  üyeleri tarafından sık sık sabote edilerek sayfanın konusu ile ilgisiz bir sürü paylaşıma uğramakta sayfanın bir özelliği kalmamaktadır. En çok ülkenin içinde bulunduğu ciddi durum gerekçe gösterilerek siyasi paylaşımlarla çeşitli özel konu sayfaları bombardıman edilerek öldürülmektedir.

Sorun şu :ülkenin içinde bulunduğu durumun önemli olmadığı hiç bir zaman olmamıştır. Ancak her şeyi yapmanın doğru bir yeri vardır. Matematik dersinde tarih anlatılmaz, basketbol maçında futbol oynanmaz, sinemaya gidildiğinde piknik yapılmaz, siyaset ise siyasetle alakasız özel konu sayfalarında paylaşılmamalıdır. Genel veya siyaset sayfalarında paylaşılmalıdır. Ülkenin durumu böyleyken hobi,spor, sanat, bilim, aşk ve sevgi hakkında konuşmaya yer yoktur söylemine gelince : iyi ki Atatürk bu zihniyette değildi yoksa biz bugün Laik bir Cumhuriyet’te yaşıyor olmazdık. Atatürk ülkenin içinde bulunduğu durumu öne sürerek elini eteğini hayatın diğer yönlerinden çekmedi. Bir yandan ülke meseleleri ile ilgilenirken diğer yandan Çankaya Köşkü'nde danslı yemekli davetler veriyor, Florya'da yüzüyor, Savarona yatında eğleniyor, bir çok konuda kitap okuyor, hatta Geometri kitabı yazıyor, klasik müzik dinliyordu. Sadece ülke meseleleri ile ilgilenseydi ağır bir ruh bunalımına girer ve Türkiye Cumhuriyetini kuracak ruh sağlığı kalmazdı.

Ülke meseleleri ile uygun sayfalarda paylaşım yapıyoruz, konu ne olursa olsun tek bir konu ile ilgilenmek bilim, sanat, spor, hobi, aşk ve sevgi düşünecek halimiz yok demek çeşitli konularda düşünmekten kaçmak için bahane yaratmak ağır bir ruh bunalımına girmek demektir. Ruh sağlığı bozuk kişilerin de ne kendilerine ne de ülkelerine bir faydaları olmaz. Ülkenin içinde bulunduğu durum her zaman önemlidir. Ülkenin durumu ne kadar ciddi olursa olsun, özel konu sayfalarının konuları  ile alakasız paylaşımların hiç bir zaman o sayfalarda yeri yoktur. Siyasetle ilgili paylaşımlarınızı uygun platformlarda yapınız özel konu sayfalarını rahat bırakınız.

Rasih Bensan 8 Ağustos 2013

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..