Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Kasım '12

 
Kategori
İnternet
 

Facebook'taki paylaşımlarımız referans mektubumuzdur.

Facebook'taki paylaşımlarımız referans mektubumuzdur.
 

Facebookta yazdığımız yazılar, paylaştığımız resim ve videolar kafamızın neyle meşgul olduğunu ve ruh halimizi yansıtır. İnsanlar üzerinde yarattığımız intibayı çok etkiler. Bu nedenle paylaşımlarımızın dengeli ve dürüst olması, sıkıcı olmaması, hakaret ve önyargı içermemesi çok önemli.

Aynı konuda peşpeşe 10 tane paylaşım vermek insanları sıkar ve yayınlayanın zihninin o konuya takıldığını gösterir. Haksızlıkları protesto etmek gerekli ama sayfası baştan aşağı belli bir konuya isyanlarla dolu olan insan aşırı asabi bir görüntü verir. Birisine kızıp ona özel maille söyleyeceğini söylemek yerine herkesin anlayacağı şekilde ana sayfadan beddua eden insan güvenilmez imajı verir.

Herkes hem gençlik hem güncel resimlerini koyabilir ama 20-30 yıl önceki gençlik resimlerini bugün çekilmiş gibi koyanların anlaşılması uzun sürmez ve kendi güncel hallerini beğenmedikleri intibası verir. Daha da önemlisi insanları özellikle karşı cinsi kandırmak istediği kanısı oluşur ve kalıcı olarak güvenilmez diye damgalanırlar.

Paylaşımları çok fazla ve hep aynı konuda olan insanlar ilgilendikleri konu çeşidi çok az ve zihinsel obsesyonda oldukları intibası uyandırırlar. Konular hep ciddiyse o kişinin mizah anlayışı olmadığı intibası doğar. Paylaşımlara gelen yourumları dikkatle izlememiz gerekir. Doğru anlaşılıyor muyuz? Doğru anlamayan çoksa ifade tarzımızda bir sorun olabilir.

Eski eşimize kızmışsak bundan bütün erkekler veya bütün kadınlar diye başlayan cümlelerle paylaşımlardan sakınmak gerekir çünkü bu aşırı önyargılı olduğumuzu gösterir. Olduğumuz gibi görünmeliyiz, her insan üzülebilir ülke sorunlarına ilgi göstermeliyiz ama sayfamızı hergün siyaset, kadınlar, erkekler vs. İle ilgili şikayetlerimiz ile doldurursak hayatından hiç memnun olmayan, bunalımda bir insan imajı veririz. Alıngan ifadelerden de mümkün olduğu kadar kaçınmak gerekli. İnsanlar alıngan insanlardan kaçarlar. Ailemiz ve arkadaşlarımızın özel yaşamları ile ilgili konularda genel sayfada onların izni olmadan kesinlikle bir şey yazmamamız gerekir. Bunu yapmak temelli güven kaybına sebep olur. Facebook genel sayfasında çok sık olarak küfürlü konuşanlara rastlıyorum. Çoğu insan onlarla arkadaşlık etmez. Arkadaş listemizdeki insanların kalitesi de bizim hakkımızda referans mektubudur. Bu nedenle listemizi abuk subuk insanlarla doldurmamakta yarar var.

Sonuç olarak Facebook sayfamızın düzeni, paylaşım konularımız, ifade tarzımız ve listemiz referans mektubumuzdur. İtina gösterirsek faydasını biz görürüz. Kendimiz hakkında verdigimiz imaj dengeli olmalı ve kesinlikle sahte olmamalı çünkü yalancının mumu yatsıya kadar yanar. Facebook'ta kimse sahte imajını uzun süre yutturamaz, kısa sürede ipliği pazara çıkar.

Rasih Bensan 5 Kasım 2012

 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..