Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '10

 
Kategori
İnternet
 

Facebookta forum oluşturmak

Facebookta forum oluşturmak
 

Facebook forums


Eveet, yine yeni bir yazı ile karşınızdayım.

Olmaz demeyin bu da oldu. Facebookta artık her kullanıcı kendi forumunu oluşturabiliyor.

Her zaman yapılan bir eleştiri vardı. Myspace (sosya arkadaşlık sitesi) bir Facebook rakibi olarak forumu ile Facebook'un önüne +1 yapıyordu. Ancak son zamanlarda yayına geçen bir uygulama ile birlikte bu ortadan kalkmış gibi görünüyor. Üstelik, Myspace'te sadece bir forum var ve herkes bu forum üzerinden yazıp okuyor. Ancak Facebooktaki uygulama ile herkes kendi forumunu oluşturup arkadaşlarını davet edebiliyor ve paylaşımlarda bulunabiliyor.

E artık ver şu adresi dediğinizi duyar gibiyim :)

http://www.facebookforums.net/ adresinden How to create a forum on facebook sayfasına geçerek oradan forumunuzun adını, açıklamasını, dilini, kategorisini, sansür olup olmamasını, online özelliği olup olmamasını belirleyerek yeni forumunuzu oluşturun.
Forumunuz oluşunca solda add/edit forum categories yani forum kategorileri ekle/düzenle linki var. Oradan forumumuza yeni kategoriler ekleyip düzenleyebiliriz. Ayrıca oradan kategorilerimize moderatörler atayabiliriz.
Temel olarak hepsi bu kadar. Ayrıca forum oluşturduktan sonra solda forumunuzun adresi olacak. Oradan adresi kopyalayarak arkadaşlarınıza iletebilirsiniz.
Bir de forumunuzda 10 konu oluşuncaya kadar forumunuz pasif durumda kalıyor ve forum dizininde yer almıyor. Bu nedenle en az 10 konu açmanız gerekiyor ilk etapta.
Yorumlarınızı ve sorularınızı bekliyorum.

 
Toplam blog
: 10
: 3609
Kayıt tarihi
: 27.11.07
 
 

Herkese Merhaba, Ben lisans yetmez deyip okumaya devam eden, akademik kariyer yapmakta olan, deneyi..