Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Eylül '07

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Falınızın güzel çıkmasını ister misiniz?

Falınızın güzel çıkmasını ister misiniz?
 

Hiçbir zaman tebessümü ihmal etmeyin. Aynaya bile tebessüm ederek bakın. Bir eşyaya önce iyi ve güzel tarafından bakın. Beğenmedikleriniz de olsa insanların önce iyililerini konuşun.

Bir şeye başaramam korkusuyla bakmayın.Aklınızda ne kadar kötü ve karamsar duygular varsa onları düşünmemeye çalışın. Unutmayın ki mide temizlenip içindekiler çıkmadan mide bulantınız geçmez.

Kimsenin arkasından konuşmayın. Dedikodu yapmak size sıkıntı verebilir. Elinizden geldiğince başkalarına yardımcı olmaya çalışın. Sizinle mutlu olanlardan size de mutluluk doğacaktır. Unutmayın ki “Bir mum diğerini yakmakla, ışığından bir şey kaybetmez” Göreceksiniz ki size de yardımcı olmak isteyenler çıkacaktır.

Kaybettiklerinize sürekli üzülmeyin. Üzülmekle gidenler geri gelmez. Fakat yeniden gücünüzü toparlayarak harekete geçmeyi deneyin. Dostlarınızla sohbet yapmayı geciktirmeyin.

Kendinize güvenin. İnsanları sevin. İnsanların da sizi sevip, güvendiklerine şahit olacaksınız.

Kimseyi kırmamaya dikkat edin. Kendinizin de kırılmasına izin vermeyin. Kendinizle barışık olun.

Söylemek istediğinizi samimi bir dille söyleyin.

Sakın keşke şunu söyleseydim şunu yapsaydım demeyin.

Asla kaba kuvvete başvurmayın. Çifte atmak ancak eşeklerin mesleğidir. Çıktığınız kapıyı hızlı kapatmayın. Ne kadar nezaketli kapatırsanız, tekrar döndüğünüzde size öyle açılacaktır. Kimseye ileri de yüzünüzü kızartacak kadar ağır söz söylemeyin. Onların yüzleri kızaracak kadar da ağır söz söylemelerine müsaade etmeyin.

Sürekli hareket halinde olun. Ne demişler bugün bakır ararken altın bulursun. Yarın da altın ararken bakır bulursun. Hareket halinde olan arayan mutlaka aradığını buluyor. Tembel olan da ancak belasını buluyor.

Bir de kendinizden daha mutsuz olanları görün. Daima sizden daha mutlu olanları düşünürseniz onlara yetişemediğiniz gibi yorulursunuz. Daha iyi olmaya çalışın.Sizden iyi olanları asla kıskanmayın. Elinizden gelirse geçmeye bakın. Kimseye kin ve husumet beslemeyin. O ekşimiş yemeğe benzer. Rahatsız olursunuz.

Dua edin. Dua alın.

Yine unutmayın ki siz ayakta durmazsanız başkaları size koltuk değneği olamazlar.

 
Toplam blog
: 574
: 922
Kayıt tarihi
: 09.08.06
 
 

Samsun Yazarlar Derneği (Kurucu) Başkanı. 12 kitabı neşredildi. Türk Güreşinin Sembol ismi Yaşar ..