Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '12

 
Kategori
Dil Eğitimi
 

Fark etmeliyiz

Yeni, yeni, yepyeni bir anlayış, yeni bir yaşayış için ne yaptığımızı, ne yapacağımızı fark etmeliyiz. Bunu geleceğimiz için, gelecek nesillerimiz için insanî, dinsel, evrensel, millî bir görev adına yapmalıyız. Bu görev; hepimizindir. aydınlar, yazarlar, şairler, eğitim ve öğretimciler bu görev sizi bekliyor. Fakat önce alışkanlıklarımızdan vaz geçip "Doğru bildiğimiz yanlışları" düzeltmeliyiz!

Doğru bilgilerden yoksun kişiler; yalnızca insanları gererler, huzursuz ederler. Oysa tüm faliyetlerimiz, insanların sağlığı, güvenliği, güveni, başarısı, huzuru, rahatı ve geleceği için olmalıdır.

Türkçeciler;

Ne öğrendiğimizi,

Ne öğretildiğimizi,

Ne öğrettiğimizi artık fark etmeliyiz.

Türkçe "Güzel Türkçe!" demekle güzel olmaz.

Bunun için dikkatli, şuurlu, bilgili, samimi, duyarlı, saygılı olmalıyız.

Bir konuyu açığa çıkarmak için; onun ilk kaynağı, sebeplerini, gelişmecesini, sonuçlarını ortaya koymalıyız. Şuursuzca şikâyet etmekten, yanlışları başka bir yanlışla değiştirmekten öteye gidemeyiz.

Türkçe üzerine oynanıcı oyunlardan şikâyet ediyoruz; fakat aynı oyunu kendimiz oynuyoruz.

Türkçecilik adına bazı faliyetler yapılıyor, ancak perdenin arkasında ne var? Bunları bilmiyoruz, "bilir" gözüküyoruz ve şikâyetçi oluyoruz. Çözüm için ise hiç bir şey yapmıyoruz.

Bazı çözümcüler ise tam tersine çözümsüzlüğü öneriyorlar.

Bazı sinsiler de; Türk, Türkçe, Türkiye, Türk Bayrağı, İslâmiyet, insanîyet, Atatürk vb. şeylerin ardında çözüm yollarını engellemeceye çalışıyor. Bunlar; cahil, okumuş cahil, zancı, ön yargıcı, salt çıkarcı, yalancı, inatçı, haksız, sağlıksız, vurdum duymaz, güvensiz, kibirli, şuursuz, sahteci, duyarsız, korkak, ilgisiz, cimri, yararsız, gereksiz, adaletsiz, anlayışsız, algılayışsız kişilerdir.

Bazılarının beni sinsi düşmanlıklarla sorgulayıp yargılayacaklarına şimdiye kadar ne yaptıklarına, ne yapacaklarına bir baksınlar ve kendilerini sorgulayıp yargılasınlar. Bu bir zihniyet, bir karakter, bir kişilik sorunudur. Herkes kendine neyi yakıştırıyorsa, onu yapıverir.

Herşeye rağmen Türkçe için, Türkiye için, Türkler için, insanlık için yeni, yeni, yepyeni adındanda belli "BİR GÜNEŞ DOĞUYOR" adlı şiir kitabımla Türkçeye hizmet etmek adına ilk adımı atmış oldum.

Hedefe gidecek, bizimle birlikte başka adımlar atacak kişilerin maddi ve manevi dostcanlığı ile Türkçe; evrensel bir dil olacaktır.

 

 
Toplam blog
: 205
: 266
Kayıt tarihi
: 10.06.12
 
 

Tekirdağ, 02.01.1961 doğumluyum. İstanbul'da yaşıyorum. Evli, 3 çocuk bâbâcânıyım. Türkçeci, muha..