Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '07

 
Kategori
Kitap
 

Farkındalığın ışığı (jiddhu krishnamurti)

Farkındalığın ışığı (jiddhu krishnamurti)
 

1895 te Hindistan' da doğan - Kristhnamurti 1908 de henüz on üç yaşındayken AnnieBesant tarafından keşfedilerek dünya öğretmeni olarak yetiştirilmek üzere Teosofi Derneğinin başına getirildi.. Kristhanamurti kendi etrafında büyüyen organizasyonu 1929 da feshederek, kendilerine bir guru arıyorlarsa, bunun kendisi olamıyacağını söyledi.. Ona göre gerçek sınırsızdı ve bireyin gerçeği arayışı hiçbir kurum ve tarikat ya da organizasyonla olamazdı..

1896 da ölümüne dek dünyayı dolaşarak ögretilerini paylaşmayı sürdürdü.. Kendisinin Buda' nın reankarnasyonu olduğu iddalarını sürekli reddetti. "Gerçek sınırsız ve koşulsuz olduğundan organize edilemez. Tüm kurumlar insanı gütmek ve kendi yollarına çekmek içindir. Birinin peşinden gitmeye çalışırsan gerçege ulaşamazsın " , "Beni anlamak isteyenlerin özgür olmalarını peşimden gelmemelerini, beni kafese koymamalarını istiyorum. Çünkü bu bir din yaratır" demesine rağmen insanlar elli yıl sonra bile hala peşinden gitmeyi sürdürmekteler.

Krishnamurti bu kitabında anın farkına varmaktan sık sık bahsetmiş ve insanların yaşadıkları anı, geçmiş anıları ve gelecek kuruntularıyla doldurarak, an'a tüm dikkatini veremediğinden bahsetmiş.. An'a tüm dikkatimizi verdiğinde duygusal belleğin devre dışı kalacağını; geçmiş acılarını ve gelecek endişelerini tekrar tekrar hatırlayarak acı çekmekten kurtulunacağını........

 
Toplam blog
: 20
: 1128
Kayıt tarihi
: 27.08.06
 
 

1978 Ankara dogumluyum.. Kamu yönetimi mezunuyum, aynı zamanda Karaelmas Üniversitesi'nde ögrenciliğ..