Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Aralık '06

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Farklı sabahlara uyanmak...

Farklı sabahlara uyanmak...
 

Hepimiz için bazı sabahlar vardır farklı hissettiğimiz. Uyandığımızda yeni bir güne, yapmamız gereken bir şeyler varmış gibi hissettiğimiz. Belki de bir yolun başında durduğumuzu fark ederiz bazı sabahlar. Ya da bir yol seçmemiz gerektiğini. Evet, bazı sabahlar bir karar vermemiz gerekir.

Bu sabahlardan birinde karar verdi bir genç kız. Bir ömrü etkileyecekti belki de bu karar. Ömür boyu uğraşmak istediği, yapmak istediği işe karar verdi. Zor olmuştu bu karar. Uykusuz geceler, çırpınışlar, kendine sorduğu yüzlerce soru sonunda bulmuştu. Şimdi sıra bu kararı uygulamak için çalışmaktı. Çok çalışmak. Uykudan, eğlenceden, sevdiği pek çok şeyden taviz vermek.. Bunların hepsini yaptı da. Sancılı bir süreçti bu, hiç kolay olmadı onun için. Ama hayat buydu işte, mücadele.

Yalnız atladığı bir şey vardı. Hayatta her şey bizim elimizde değildir. Bazen ne kadar çabalarsak çabalayalım, istediğimiz olmaz. Çünkü hayat bizim için başka yollar çizmiştir. Bir sabah bunu anladı genç kız. Çok sarsıldı, ağladı. Hazır değildi bu sonuca. Bir tek hedef için bir yıl boyunca uğraşmıştı ve olmamıştı. Bunu beklemiyordu. Kanadı kırılmıştı adeta. Bu da bir süreçti yaşaması gereken, ancak fark etmesi zaman alacaktı. Ama düştüğü gibi tekrar ayağa kalkacaktı ve fark edecekti aslında bu bir düşüş değildi. Yeni bir başlangıçtı. Evet zor oldu ama anladı zamanla. Hayat onu yepyeni bir yola getirmişti, üstelik yalnız da değildi. En sevdiklerinden birinin yürüdüğü yollardan geçecekti. Belki de daha iyi olmuştu böyle olması. Evet artık silkinme ve yola devam etme vaktiydi.

Hayattan hiç durmadan bir şeyler isteriz, bekleriz. Ve beklentilerimiz gerçekle uymadığında çoğu zaman sabırsız davranır ve büyük hayal kırıklığı yaşarız. Ancak şunu bilmek gerekir ki biz hayattan nasıl bir şeyler bekliyorsak hayatın da bizden beklediği bir şeyler vardır. Hayat süreçlerle doludur ve her süreç bir sınavdır ne yazık ki. Bu süreçler doğduğumuz andan itibaren girer hayatımıza. Okul yıllarımız,hepimizin kabusu sınavlara, en başta da ÖSS'ye hazırlanma sürecimiz, iş görüşmeleri vs.. Evet hayat süreçlerden ibarettir. Ve çoğu zaman istemek, sabretmek, beklemek yetmez. İstediğimize ulaşmak için onu hak etmemiz gerekir ve bazen gerçekten hak etmiş olsak da hayallerimiz gerçekleşmeyebilir.

Belki de ilerde bizi üzeceği içindir. Kim bilir belki de en doğrusu gerçekleşmemesidir. Geriye dönüp baktığımızda çoğu zaman demez miyiz "iyi ki kazanmamşım o okulu" ya da "iyi ki gitmedim o görüşmeye.." Bazen kaçırılan fırsatlar bizim için çok daha iyi olacak sonuçlar doğurur. Her yenilgi yeni bir zaferin başlangıcıdır aslında. Güçlü olmak gerekir hayatta her zaman ve şunu unutmamalıyız ki daha gerçekleşmesi gereken onlarca hayalimiz ve vermemiz gereken onlarca karar var! Atalarımızın deyimiyle "bir kapı kapanırsa diğeri açılır." Ancak çoğu zaman kapanan kapıya bakmakla o kadar meşgul oluruz ki açılan yeni kapıyı görmeyiz...

 
Toplam blog
: 13
: 3256
Kayıt tarihi
: 12.12.06
 
 

Merhaba. Ben İlknur Özkan. On yıldır çeşitli konularda amatör olarak deneme ve hikaye yazıyorum. Bur..