Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Ağustos '12

 
Kategori
İlişkiler
 

Farklılıkların ötesinde birleşmek

Farklılıkların ötesinde birleşmek
 

Bugün, insanın mutluluğu, çevresiyle olan ilişkisine, toplum içinde kendi doğru yerini bulup bulmamasına bağlıdır. Bunu sağlayacak koşullardan biri aile birimidir, fakat görüyoruz ki insan, özellikle de büyük şehir insanı, yavaş yavaş küçük aile birimini terk etmektedir.

Başlangıçta, hem erkek hem kadın için, tüm yaşam aileye bağlıydı, aile odaklıydı. Erkek sabahları işine gider, akşamları evine, ailesine dönerdi. Tüm yaşam bu döngü etrafında geçerdi. Fakat zaman geçtikçe, bu pastoral durum değişti. Evlerimizi daha geniş bir dünya için terk ettik, seyahat etmeye ve dünyayı görmeye başladık. Diğer yandan, dışarıdaki dünya da modern iletişim araçları sayesinde evlerimize girmeye başladı. Sonuç olarak, hepimiz endüstriyel, ekonomik ve finansal ilişkiler ile birbirimize bağlı hale geldik.

Şu an hepimizin, hem erkeklerin hem de kadınların, toplumun sağlıklı geleceği için, yitirmek üzere olduğumuz aile bağlarını yeniden canlandırması gerekiyor. Ancak, bu bağlar eski yapıları aynen tekrarlamak amacıyla değil, insanlığı yeni bir varoluş seviyesine çıkarmak amacıyla kurulmalıdır.

Bunun gerçekleşmesi için, hepimiz kendimizi incelemeliyiz: Nerede yaşıyoruz, hangi koşullarda yaşıyoruz, kendimizi nasıl bir dünya içinde buluyoruz? Neden belli süreçler dünyada yer alıyor? Ne yapmamız gerekiyor? Doğa bizi hangi şekilde ileri götürüyor?

Sonunda, bir zamanlar dünyaya doğru yola çıkan, ev ve aile bağlarından özgürleşen insanoğlu, artık gerçek anlamda özgür ve bağımsız olarak eve geri dönecek. Bir kez daha, sakin ve yavaş tempolu bir yaşama geri döneceğiz, ancak birbimizle ilişkilerimiz farklı bir biçimde olacak. Birbirimize yaklaşımımız, hem aile içinde hem de dünyadaki tüm insanlar arasında,  dünyanın iyiliğine yönelik ortak bir anlayışa dayanacak.

Aramızdaki farklılıkların ötesinde, dünyanın iyiliği için birleşmek ne anlama geliyor, henüz yeni yeni anlamaya başlıyoruz. Dünyada son dönemlerde yaşanan toplumsal ve doğal olaylar, birbirimize ne kadar bağımlı olduğumuzu bize hissettiriyor. Küresel ve integral dünyanın koşullarına göre,  tüm ülkeler ve milletler arasındaki bağları nasıl kuracağımızı öğrenmeliyiz. Benzer şekilde, kendimize eş olarak seçtiğimiz kişiyle de nasıl bir ilişki kuracağımızı öğrenmeliyiz.

Birbirimizden farklı olduğumuzu görürüz, fakat kendimizi geliştirme arzusunda olduğumuz için, farklılıklarımızın ötesinde bir bağ kurmaya çalışırız. Böylelikle, kendimize çok farklı bir aile oluşturma fırsatı yaratmış oluruz; her iki eşin de daha hoşgörülü ve anlayışlı olduğu, neden bir aileye ihtiyacımız olduğunu ve ailenin neye benzemesi gerektiğini anladığı bir aile.

Hepimiz bir değişim sürecinden, oldukça da huzursuz bir dönemden geçiyoruz. Bu sürecin, “sevgi tüm hataları örter” yaklaşımına dayanan,  yeni bir aile yapısı oluşturmamızı sağlamaya yönelik olduğunu görebiliyor muyuz? Yeni ailede eşlerin amacı, sosyal bir gerekliliği yerine getirmek ve kişisel tatmin sağlamak değil, dünyanın ve insanlığın iyiliğine yönelik birbirlerini geliştirmek ve desteklemek olacaktır.

 

 

 
Toplam blog
: 78
: 427
Kayıt tarihi
: 01.11.11
 
 

Yaşam yolculuğu hepimizi farklı duraklarda indiriyor. Bu duraklara varmak için çeşitli eğitimler ..