Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mart '13

 
Kategori
Yemek - Mutfak
Okunma Sayısı
552
 

Fatih sarması

Yemeklerin ve tatlıların da insanlar gibi yaşları var. Örneğin İstanbul'da 640 yaşını dolduran bir tatlı, çok az kimse tarafından biliniyor. Tam 640 yıl öncesinin İstanbul'unda yapılan ve günümüze kadar gelen bu tatlının adı''Fatih sarması''. Önceleri ''sarma'' olarak isimlendirilen bu tatlının, Fatih Sultan Mehmet tarafından çok beğenilerek sarayda yaptırılması ile, adının başına ''Fatih''ünvanı aldığı söyleniyor.

Dünyada hemen, hemen her tatlı biraz yağ karıştırılarak yapılıyor. Fatih sarmasının içinde yağ yoktur.

Malzemeler

8 yumurta

180 gr şeker

220 gr un

Arasına konulacak malzeme

100 gr kaysı marmeladı

100 gr fındık

Şerbet malzemeleri

1200 gr toz şeker

1250 gr su

bir dilim limon

Yapılışı

Öncelikle şeker su ve limonu kaynatın. Soğumaya bırakın.

Yumurtaları kırın. toz şekeri ilave edin. Mikserle 3 dakika çırpın,  iki dakika dinlendirin. Sonra unu ilave edin. Tepsinizi zeytinyağı ile(çok az) yağlayın, az un serpin. Çırptığınız malzemeyi tepsiye dökün. 180 derecede pişirin. Başka bir tepsinin içerisine temiz bir tülbent yayın. Fırından çıkmış tepsiyi tülbentli tepsiye çevirin. Şurubu yedirerek verin. İç malzemeleri fındık ve kayısı marmeladını döşeyin. Tatlı daha ılıkken tülbent yardımıyla kendi üzerine sarıp rulo yapın. (Tülbenti sıyırarak) Üzerini arzu ettiğiniz biçimde süsleyin.

AFİYET OLSUN  

 

 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
Toplam blog
: 77
Toplam yorum
: 51
Toplam mesaj
: 1
Ort. okunma sayısı
: 734
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster