Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Nisan '12

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

Faturalarınızın yüksekliği hayatı yaşadığınızın göstergesidir

Faturalarınızın yüksekliği hayatı yaşadığınızın göstergesidir
 

Biliyorum, yüksek faturalar canınızı sıkıyor. Ama düşünmüyorsunuz ki harcama kâğıtlarımız hayatın belgeleridir. Su faturamız yüksek ise şehrin su borusu patladı da boşa akan suyu bize yazmadılar herhalde. Kullandık yani. Bebemiz çipil çipil çimdi. Günaşırı banyo keyfi, traş… İçtik sürahi dolusu bardak bardak. Ve sakız gibi beyaz çamaşırlar temiz bedenlerimize. Ya tamam, Allah’ın suyu işte, dağlardan geliyor ama… Fakirlere bir şey demiyorum; bazı bilinçsiz insanlar size yüksek faturalarınız nedeniyle takılırlar. Aklı sıra tutumlu hatta akıllı olduklarını ima ederek dalga geçerler. Ben de diyorum ki fakir kirli ise, pis kokuyorsa parası yoktur, faturayı düşünerek sudan tasarruf etmek istemiştir vallahi katlanırım ama zengine düşük fatura geliyorsa kokuyor diye gücüm yetse lağım çukuruna atarım. Zarurette tasarruf olmaz.

Yüksek elektrik faturası geliyorsa Edison Efendi sana turbo ampul mü gönderdi? Aynı evlerde aynı ışıkları yakıyoruz. Sen karanlıkta mı oturuyorsun? Demek ki zenginsin ama cereyan yakıyor diye şofben yerine kazanda çimiyorsun. Çamaşır makinesini açmayıp kirli gömleğini elde yıkıyor hatta belki dere kenarına gidip tokaçlıyorsun. Televizyonu haberlerde açıyor, günah diye internet kullanmıyorsun. Sen yaşamıyorsun hemşerim.

Rasyonel kullanmak şartıyla yüksek fatura medeniyetin göstergesidir. Bulaşık makinen yok aynı kaptan yıkayıp yıkayıp yemek yiyorsun. Evin bir köşesinde yatıp oturuyor, kirlenir diye odalara bile girmiyorsun. Evi kirlenmeyen, yani her gün temizlik yapmayan insanın sosyal hayatı yoktur. Aslında böylelerine birçok bölümleri olan konut da gerekmez. Bir mutfak, yanında da tuvalet yeter!

Paranız varsa varsın faturanız yüksek gelsin, karşılığını alırsınız. Faturalarla sağladığımız bizim hayatımızdır. Hiçbir şey yapmazsanız fatura da gelmez. Bayramda seyranda kimseleri arayıp konuşmamışsınız. Sevdikleriniz ya da arkadaşlarınızla uzun muhabbetler etmemişsiniz. Oğlunuza başarı dileyip kızınıza gözün aydın dememişsiniz. Komşuya ahbaba geçmiş olsun ya da hayırlı olsun dememişsiniz. Telefon faturanız düşük gelse nolur.

Hayat pahalılığı ayrı ama insanların harcamaları ile ilgili genelde şikâyet eden tavrı var. Hep faturalardaki rakamlara bakıyorlar. O rakamların karşılığında neler yaptıklarını düşünmüyorlar. Böyle herkesin bildiği konularda yazı yazmak istemiyorum; çünkü akıl vermiş gibi oluyorum ve akıl vermeyi sevmiyorum. İnsanları aptal yerine koyarak şunu yap bunu yap demek bana göre değil. Herkesin aklı kendine yeter. Ama sanki böyle bazı konularda halkımızın bilincinde eksiklik var sanki. Hayatın konu ve sorunları hakkında elbette yeni fikirler üretip kendimizce çözümler ortaya koyacağız. Bu akıl verme değil.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..