Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Eylül '10

 
Kategori
Güncel
 

Federandum

Federandum
 

Bir anket programında vatandaşa, referandum'da oyunuz ne olacak diye sorulduğunda verdiği cevap son derece anlamlı idi. ''Referandum değil federandum'' demiş, ''tabiki oyum hayır olacak'' diye ilave etmişti. Evet demeye meyilli olanlara seslenmek istiyorum. AKP'nin anayasa değişikliği maddelerini okudular mı? 12 eylül'ü yargılama gibi bir takım mağdurların, iştahını kabartacak cilalar ile süslenmiş tuzağın farkındalar mı? Ayrıca, hukukçular, bu maddenin uygulanamayacağına dair sebepleri de belirtiyorlar. Milletimiz, allı pullu süslenmiş çiçek sepetinin içindeki saatli bombayı görmelidir. Ele geçirilmeye çalışılan Anayasa mahkemesi, eğer hükümetin emri altında olsaydı şu anda Suriye sınırımızdaki mayınlı arazilerimiz, Marmara gemisi katliamında sivil vatandaşlarımızı öldüren İsrail'e 49 yıllığına kiralanacak ve biz de buna seyirci kalacaktık.Böyle bir şeyi nasıl hazmedecekti 'evet' çiler. Furkanı başıdan kahpece kurşunlayanlar, o topraklarda GDOlu ürünler yetiştirip gene bize satıp yedireceklerdi.

Başbakan'ın Diyarbakır toplantısını izleyenlere sormak isterim; Başbakan, 'Türk milleti', 'tek bayrak' gibi cümleleri kullanabildi mi? Osman Baydemir'e 'sen kim oluyorsun da Türk bayrağının yanına başka bir bayrak koyuyorsun' diyebildi mi?. Federasyon yani bölünme isteklerini açıkça söyleyenlere de tek bir kelime cevap veremedi. Büyük önder Atatürk'ün kemikleri sızlamıştır. Bu toplantıdaki konuşmasından hatırımda kalanlar ise gene ayrımcılık çağrıştırıyordu; Türkü de, Kürdü de, Lazı da, Çerkezi de, vs.. Atatürk'ün hangi söyleminde buna benzer bir cümle var? Kim bir örnek gösterebilir? Başbakan, Ahmet Kaya ve ismini hatırlayamadığım birkaç ismi de konuşmasında sayıp duygu sömürüsünde bulunarak Diyarbakır halkına şirin gözükmeye çabaladı. Bunların dışında kayda değer hiçbir şey yoktur..

Bu federandum için hükümet kanadının yaptığı harcamalar da CHP başkanı Kılıçdaroğlu tarafından dile getirilmektedir. Yapılan devasa masraf halkımızın vergilerinden karşılanmaktadır. Biz bu kadar zengin bir ülke isek, neden emeklimiz, esnafımız, işçimiz perişan?Yapılacak halk oylamasından çıkacak 'evet' sonucu, AKP hükümetinin yargıyı, YÖK'ü, HSYK'yı emri altına almasına yol açacak, bunun ardından başkanlık sistemi, federasyon, eyalet sistemi, gibi hazmedemeyeceğimiz sonuçlar ortaya çıkabilecektir. Pontuslar ve daha niceleri ağızlarının suyu akar vaziyette aportta beklemededirler. Türk halkı uyanık ve bilinçli olmalı, kararını verirken çok ince düşünmeli, oyun'un farkında olmalıdır.

 
Toplam blog
: 53
: 671
Kayıt tarihi
: 22.12.09
 
 

1969 Tarhan Kolej (lise), 1978 Atatürk Eğ. Ens. Türk dili ve edebiyatı bl. Mezunuyum. Araştırmak ..