Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Temmuz '08

 
Kategori
Güncel
 

Felsefenin gerçek yüzü

Pozitif bilimle ilerleyen bir dünyanın içerisindeyiz. Ve bu eyleme engel olan yani tüm felsefi konuların karşısındayım.
Felsefe ve bu felsefenin içerisinde olan tüm görüşler insan aklına ve mantığına ters olduğu düşüncesi içerisindeyim.


Öncelikle "Felsefe" denilen şu insan mantığına ters gelen "bilim olma" eylemi ile eş tutulan bu konuyu derin ama öz bir şekilde irdeleyelim.
Öncelikli olarak felsefe sorgulama ile yeşerdiği ileri sürüldü. Ama insanlar geçmişte de sorgulama yapıyorlardı ve sorunlarını çözüyorlardı. İnsana özgü olan sorgulama zamanla "felsefe" adını aldı. Ve bu doğduktan sonra saçma ve pozitif bilimlere aykırı birçok akım doğdu. Bunların hepsi şu anki bilimlerle çürütülebiliyor. Ama bir çerçeve önceden çizilmiş, felsefede her bilgi doğru veya yanlış olarak nitelendirilmez aksine bir tutulur. İşte bu yüzden bu tür fikir akımları çürütülemiyor ve her an karşımıza çıkıyor.
Bu tür fikir akımlarını ileri sürünler, yaşadığı toplumu baz alarak ve yaşam kurallarından etkilenerek ileri sürüyorlar. Bu da bilimin objektiflik ilkesine ters bir olgu. Ve her yeni çıkan felsefe adamları kendi yorumunu katarak bir fikri savunuyor ve onu akıl almaz yöntemlerle akım haline getiriyor. Bu akıl almaz yöntemlere de "felsefî yöntem" adı veriliyor.
Ve geçmişe şöyle baktığımızda da felsefenin önemli temsilcilerin farklı bir görüşü var. Bu nedenle de "felsefe adamları" felsefenin genel-geçer özelliğinin olmadığı ve onu böyle olduğunu kabul etmek gerektiğini savunuyorlar. Bu önemli temsilcilerin hepsi objektif olarak değil de kendi görüşleriyle hareket ettiklerini apaçık gösteriyor. Ve en önemlisi, bilimi karartan insanlığın aklını karıştıran fikir akımları ileri sürmeleri...
Bu fikir akımlarından etkilenen bazı zihniyetler de o fikirleri ilerleterek sapık ve daha da tehlikeli boyutlara ulaştırıyorlar.
Bunlardan birisi de Darwin. O bir ateist yani Tanrı tanımaz. Bunun felsefedeki karşılıkları "septikler ve sofistler."Bu iki akım da hiçbir şeyin olmayacağını ileri sürmüşlerdi. Darwin de bunlardan etkilenip ateistliği benimsedi ve birçok insana öncülük etti. (bu bir)


Yine aynı akımın etkisi siyasette terörü doğurdu. Bu terör akımı da devletin yönetilmemesi gerektiğini savunarak devlet içinde devlete zara veren bir grup oluşturdu. (Bu da iki. Ama bu örnekleri çoğaltabiliriz. Bu da yorucu ve derin bir inceleme gerektirdiğinden, şimdilik bu kadar örnek verebildiğim için özür dilerim…)
Görüldüğü üzere bu tüm kötü fikirlerin, felsefenin etkisi olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz.
Eğer bilimde bu fikirleri engel olarak görmek istemiyorsak "felsefe" diye bir şeyin ne ders ne de bir düşünce sistemi olarak günlük hayatta olmasını engellemek lazım.

 
Toplam blog
: 9
: 2894
Kayıt tarihi
: 28.04.07
 
 

Ben 31 yaşında Adana/Kozan doğumluyum. Adım Onur Öztaş. Kısacası kendimi tanıtacak olursam; güncel ..