Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '10

 
Kategori
Futbol
 

Fener'in 3000. golü Alex'ten

Fener'in 3000. golü Alex'ten
 

Yer Şükrü Saraçoğlu Stadyumu…

Sahada küçük takımların korkulu rüyası, büyüklerin çıkış basamağı olan ve bir ileri bir geri giden Fenerbahçe…

Fenerbahçe’nin karşısında ligin son sıralarına Kasımpaşa ile birlikte demir atan Bucaspor…

Daha maç başlamadan taraftarlarla yapılan röportajlarda, taraftar maçın skorunu ilan ediyor! Maç 5-0 diye!... Ancak evdeki hesap çarşıya uymayınca, Fenerbahçe her zamanki hastalığı nüksettiği için iki tane golü arada yiyiveriyor!

Maç başlar başlamaz daha 38. saniyede gol gelince, taraftarın ne kadar haklı olduğunu görüldü.

Hiçbir taraftar ligin ilk 8 i arasında kendine yer edinen takımlarla Fenerbahçe maç yaptığında bu kadar rahat skor söyleyemiyor ve rahat maç izleyemiyor. İşte geçen hafta Gaziantep’te oynanan maçta: Maçı çok uzun süre önde götüren Fenerbahçe son 15 dakikada yediği iki golle sahadan 2-1 yeni ayrılabiliyor. Aynı Fenerbahçe daha gerilerden gelen takımlara karşı son derece acımasız!

Fenerbahçe futbol takımının bu yıl en büyük özelliği; oyunu kopuk kopuk oynaması! Maçta skor ne olursa olsun aynı mücadeleyi bir türlü veremiyor. Maçın belli dönemlerinde yaşadığı konsantrasyon eksiliği nedeniyle, umulmadık anlarda, umulmadık golleri yiyor. Oysa aynı ciddiyetle maça devam etse ve oyuncular maç seçmese, şu anda açık ara lider olması hiçten bile değildi.

Gelelim Fenerbahçe’nin Bucaspor’la yaptığı maça: Zaten maça 1-0 önde başlamış ve maç daha 22. dakikada tamamen bitmişti. Bu dakikada maç 3-0 olunca, Fenerbahçe maçtan adeta soğudu. Biz bu maçı kazandık havasına büründü ve işi iyice rölantiye aldı. Maçı izleyenlerde sıkılmaya başlamıştı ki, ilk yarının sonuna doğru Bucaspor’un ilk tehlikeli atağı geldi.

Fenerbahçe ikinci yarıya aynı vurdumduymazlık ve aynı kadroyla çıkınca, Bucaspor uyandı. Bunun karşılığı bir de gol atınca, bu kez Fenerbahçe uyandı ve peş peşe iki tane harika paslaşmalarla bulduğu gol, izleyenlerin gözünün pasını sildi.

Maçın son dakikalarında, nasıl olduğunu Bucasporlu’ların bile anlamadığı ve Bucasporlu oyuncu tarafından bir gol daha atılınca, maç taraftarların beklentilerinin tersine 5-2 sonuçlandı.

Bu maçın en büyük özelliklerinden birisi, Fenerbahçe’nin tarihindeki 3000. golün atılmasıydı. Bu golü atmak yine bir yabancıya nasip oldu! Alex bu golle, zaten geçtiği Fenerbahçe tarihine, ismini altın harflerle tekrar yazdırdı.

Fenerbahçe’nin bu maçla birlikte gol sayısı 35 e çıktı. Ancak yediği gol sayısı da 18 oldu! Görüldüğü gibi Fenerbahçe’nin gol atmakta bir sorunu yok! Gol yemede ise çok büyük sorunları var.

Yere göğe sığdırılamayan ve 8 Avroluk bonservis ücreti için bastırılan Yobo’nun nasıl bir oyuncu olduğu, yenilen gollerde kendisini gayet açık vaziyette gösteriyor.

Bo Yobo’yu görünce şu soruları sormamak ayıp olur! Bilica’nın suçu ne? Veya Sezon başında Gençlerbirliği’nden alınan İlhan’ın suçu ne?

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..