Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Fener seyircisi takımını yaktı! TFF eline koz verdi...

19 günden beri futbolumuzu sarsan, Çıkar Amaçlı Örgüt Kurmak(!), Örgüt Üyesi Olmak, Örgüt Yönetmek, Şike Yapmak, Teşvik Pirimi Vermek gibi bir sürü suçlamalarla, linç edilen Fenerbahçe, dün itibarı ile kendi stadyumunda seyircisinin önüne çıktı. 

Bir yanda taraftara mektupla ulaşan ve halen Metris Cezaevinde bulunan Aziz Yıldırım, öbür yanda medyanın linç ettiği Fenerbahçe takımı… 

Fenerbahçe’nin lige hazırlık kapsamında oynayacağı takım, Mircea Lucescu’nun takımı Shakhtar Donetsk. Bildiğiniz gibi Shakhtar Donetsk, son yılların en popüler takımlarından birisi, İlk Avrupa Ligi şampiyonu, şampiyonlar liginde çeyrek finalleri gören bir takım. Kendi ülkesinde ise son beş yılda 4 kez şampiyonluk yaşayan bir takım. Shakhtar Donetsk, Mircea Lucescu ile altın çağını yaşıyor. 

Maçtan önce Fenerbahçe taraftarlarının, takımlarını linç eden medya kuruluşlarına ve medya mensuplarına büyük bir öfkesi vardı. Bu öfkeden, herkes nasibini aldı. Fenerbahçe seyircisinin bu isyanından, yapılan protestolardan; medya kuruluşlarının yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu da nasibini aldı. 

Maç başladı ve Fenerbahçe; ligi başlayalı iki hafta olan Shakhtar Donetsk karşısında, onca eksiğine rağmen, gerçekten çok güzel futbol oynuyor, gol pozisyonlarına giriyor, bol bol gol kaçırıyordu. Fenerbahçeli futbolcular, takıma karşı yürütülen linç girişimden mümkün mertebe arınmış görünüyorlardı. 

Ancak seyircinin öfkesi bir türlü dinmiyor, her tarafı protesto ederken, 65. dakikada sahaya önce iki seyirci dalıyordu. Ardından 67. dakikada yüzlerce seyirci sahaya inip, kendi futbolcuları ve teknik direktörlerine sevgi gösterisi(!) yapıyorlardı. 

Maçı; hakem Fırat Aydunus tatil etmek zorunda kaldı. 

Bu nasıl bir taraftar ki? Kendi takımını yakıyor! 

Bu nasıl bir seyirci ki? Yerinin tribün olduğunu hala öğrenememiş! 

Bu nasıl taraftarlık ki? Medyayı stadyumdan çıkarıp, kendi çalıp, kendi oynamaya kalkıyor! Medya olmazsa, kulübünün uğradığı haksızlığı kamuoyuna nasıl anlatacaksın? 

Bu nasıl bir zihniyettir ki? Takımın için herkes ağız birliği etmişçesine ceza vermeye çalışırken, sen bunlara imkân tanıyorsun. 

Sen nasıl taraftarsın ki? Seni bitirmek isteyenlere imkân tanıyıp, takımını bitiriyorsu!. 

Futbol Federasyonu, günlerden beri Fenerbahçe’ye nasıl ceza verebiliriz’i tartışıyor. Futbol Federasyonu, arkasına aldığı emniyet ve savcılığın desteği ile Fenerbahçe’yi ligden düşürmek için bahane ararken, sen onların eline büyük bir koz veriyorsun. 

Fenerbahçe, ligden düşürülmese bile en az üç maç seyircisiz oynayacak! 

Bunun maliyetini biliyor musunuz? 

Takımın en zor anında yanında olacakken, maalesef takımı arkadan vuruyorlar ve bunun adına takım sevgisi diyorlar! 

Haydi canım sende!.. 

Senden ne futbol seyircisi, ne taraftarlık olur! 

 

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..