Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Kasım '08

 
Kategori
Futbol
 

Fener son kozunu oynuyor..

Fener son kozunu oynuyor..
 

fenerbahçe.org


Fenerbahçe bu sene şampiyonlar ligindeki en kritik maça, Lugano, Selçuk, Semih’ ten eksik kadrosu ile Portekiz temsilcisi Porto’yu Saraçoğlu’nda konuk ediyor. Kazanmak, ne olursa olsun kazanmak zorunda, ksi bir sonuç nakavt olan bir boksör gibi havlu atmak, aklımızdan bile geçirmek istemiyoruz. Kazanmak için Fenerbahçeli futbolcular nekadar çok isteyecekler ve neler yapacaklar göreceğiz.

Özellikle defans ve Volkan çok dikkatli olmak zorunda, çünkü bu maçta kazanmak için gerektiğinde defansta açık verebilirler, onun için orta sahada Alex, Emre, kanatlarda da Deivid ve Uğur’a çok iş düşecek.. Defansta ise Lugano’nun yerine oynayacak futbolcuya beklide bu maçın kazanılmsı için hayatının maçını oynaması gerekecek, hep beraber göreceğiz.

Defansta Edu, Yasin ikilisi bence bu akşam Fenerbahçe’nin yumşak karnı olacak, ama Alex iyi başladığı zaman takım baskılı oynuyor, sağdan Gökhan, Emre, Alex ve Josico ile Porto kalesinde gol aramaya başlamaalrı çok iyi.. Daha ilk 6, 7 dakikada kaleye atılan şutlar, bir kaleyi tutsa, gol olmaması içten bile değil..

Fenerbahçe gol için saldırıyor.Porto’yu baskı altına alıp, gol yollarında bitirici vuruşu yaparsa maçı kazanır hemde farklı…

Guiza bu maç ve diğer maçlarda gol pozisyonuna girmede zorlanıyor, gol atamadığında da strese giriyor. Bu ilerisi için Guiza adına çok zorlu geçeceğinin işareti.. Fenerbahçe top kayıpları yaşadığında kalesinde Porto’lı futbolcular gerçekten çok tehlikeli oluyorlar.

Josico pas dağıtmda başarılı olması, Alex’in daha atak oynamasını sağlıyor.Ama daha öncede söylediğim gibi orta alandaki top kayıpları Fener adına tehlikeli olmakta. Nitekim sağdan gelen ortaya Volkan elinle tutamayıp çelince topu filelerinde gördü. İşte benim korktıuğum buydu, atak ve iyi top oynarken yenilen gol, çıkarmı, bence çıkar..

Fenerbahçe de sorun, gol pozisyonuna girmek değil, kaptırılan topların kalemizde tehlike olması ilk önce bunu çözmek gerek, dah sonrada girilen gol pozisyonların değerlendirilmesi, ama defansta Porto’nun taçtan attığı gol sonrası ümütlerimizin tükenmekte olduğunumu, yoksa buradan tarihmi yazılacağınını hep birlilkte göreceğiz.İkinci Porto golünde sol kolu ile düzeltiyor gibi görünsede gol nizami ama taç atışında Porto’lu futbolcunun ayağını kaldırması, resmen taçın tekrarı gerekir.Yan hakem nasıl es geiyor anlamak mümkün değil.

Yenilen iki gol, adeta şok etkisi yaptı. Maça baskı ile başlayan Fenerbahçe, gollerden sonra Porto’ya mahkum oynamaya başladı. Eski sezon başındaki kötü, silik, derbeder futboluna döndü.. İkinci yarı ne yapar, sihirli bir değnek değermi futbolculara göreceğiz, ama ilk yarıda iyi başlayıp, 19 ve 28 dakikalarda Porto’ya teslim olmasının sorumlusu kim diye sormk geliyor içimden..

İKİNCİ YARI

Emre’nin Yerine Kazım’la başlayan Fenerbahçe, yine atak başladı, ama gol atmak gerek, Guiza’nın kaçırdığı golü, ben bu halimle kaçırmam..

Kazım’ın oyuna girmesi ile sağdan ataklarını sıklaştıran Fener, adeta Aregones’e nazire yaparcasına attığı sert şutla topu Porto filelerine göndererek bir kıvılcım çaktı.

Haydi sevindirin bizleri dercesine seyirciyi de ateşledi gelen gol, ama Porto tecrübesi ile Kadıköy’de 80 dakika idare etti.Tabi bu idare etme pozisyonuna Fenerbahçe’li futbolcuların, özellikle ikinci yarı sağ kanattan Kazım ile yaptığı ataklarda bir türlü gol bulamaması sanırım etkili oldu.

Şu gerçek, sen eğer evinde kazanamasan, hele bu sene hiç Şampiyonlar ligi maçı kazanamasan, olacağı bu, attığın bir golle kıvılcımı yaksan bile ateşi tutşturamadın. Bu maçta Yasin, Josico, Emre, Uğur, Alex, Guiza vasatın üstüne çıkamdılar.Artık Şampiyonlar liği başka bir bahara kaldı. Uefa ise, Kiev’de bu takım, bu oyuncular, bu hoca ile çok zor..

Fenerbahçe seyircisi bunu hiç hak etmiyor. Bu kabustan kurtulmamız için öok uykusuz geceler geçecek sanırım. Şimdi Aragones yine birkaç bahane ile yine bu mağlubiyeti de normal ve kılıfına uyduracak sanırım.. En çok sinirime de bu dokunuyor.

Ama beni kandıramaz… Haberi olsun..

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..