Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Nisan '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe – Beşiktaş maçı ardından…

Fenerbahçe – Beşiktaş maçı ardından…
 

Bir derbi maçı oynandı bitti. Fenerbahçe kazandı. Tebrik ederiz. Pekâlâ, Beşiktaş ta kazanabilirdi. Bu takımlar yüz yıldan fazladır birbirleri ile maç yapıyorlar. Biri kazanıyor, diğeri kaybediyor. Kimin kazandığı veya kaybettiği umurunuzda değilse mesele yok. Eğer taraftarsanız, hele biraz da fanatikseniz o zaman yenilginin veya galibiyetin nedenleri araştırılıyor.

Bizde geçerli olan, galip gelen haklıdır mantığı yüzünden galip gelindiğinde bir yığın sorun halının altına süpürülüyor, görmezden geliniyor. Tabii, yarın bir gün daha da zorlaşmış biçimde kulüplerin karşısına çıkıyor.

Bir gün benim torun bir yaşında anca yürüyorken, salonun ortasında duran sehpaya çarptı. Ağlamaya başladı. Annesi koşturdu. Bir yandan sehpaya göstermelik bir tokat atarken bir yandan da “taa sana sehpa, nasıl kızımı ağlatırsın” diyordu.

Bu davranış komik gibi görünse de bizim yetişme prensibimiz bu idi. Suçlu orada gidip çarpan çocuk değil, sehpaydı. İlerde okul başarısızlıklarında öğretmen, iş hayatında patron suçlu olacaktı. İşin özü biz asla suçlu olmayacaktık.

Beşiktaş da Fenerbahçe’ye yenilince bir suçlu lazımdı tabi. Beşiktaş’ın suçlu olması düşünülemezdi bile. Basın yinede insaflı davranmış, suçu bir kişinin üzerine yıkmamış, paylaştırmış. Biraz hakem, biraz Bliga, biraz Lugano suçlanmış. Hiç kimse sormuyor, “sen koskocaman Beşiktaş, maç boyu kaç etkili akın yaptın. Sayın Denizli sekiz tane müdafaa adamı ile Fenerbahçeyi nasıl yenecektiniz. Müdafaa elemanları ile maçlar kazanılsa neden forvet elemanlarına bunca para veriliyor?

Fenerbahçe bilinçli olarak Beşiktaş’a bir bölüm bırakmış, oyunun çok büyük bir bölümünde orada oynadı durdu. Şampiyon olmak isteyen takım böyle mi yapmalı, yoksa bilinçli ataklarla gol yapıp rakibi de, hakemi de, şansı da yenip eve güle oynaya mı dönmeliydi.

Aslında kalemşorların sıkıntısını anlıyorum. Beşiktaş oyun boyunca etkili bir tek hücum yapamadı. Hatta kazanılan penaltıyı bile atamadı. Nasıl savunacaklar başka, yok Bliga yeri tepmiş yok bilmem ne. Bırakın bunları arkadaşlar. Benim kızın toruna yaptığı davranışın aynını birbirinize yapıp birbirinizi kandırmayın. Bu sizin egonuzu belki bir süre için tatmin eder ama Beşiktaş’a hiç faydası olmaz.

19/04/2010

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..