Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '12

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe’de devrim!

Fenerbahçe’de devrim!
 

Fenerbahçe gerek kulüp yapısı, gerekse ekonomik hareketliliği ile Türkiye’nin en büyüğüdür. Ancak gerek futbolda gerek basketbol, voleybol gibi adı amatör olan branşlarda Avrupa’da yapılan kıyasıya mücadele Fenerbahçe’nin gelişmiş Avrupa kulüpleri benzeri bir yapıya dönüşmesi gereğini ortaya koymaktadır.

Eğer dönemsel veya tesadüfî değil de istikrarlı ve kalıcı başarılar hedefleniyorsa, Avrupa kulüpleri ile aynı şartlarda mücadele etmek gerekiyor. Bunun için de kurumsallaşmayı en az rakiplerin seviyesine ulaştırmak sadece Fenerbahçe’nin değil diğer kulüplerimizin de gündeminde olmalıdır.

Bu dönemde Başkan Aziz Yıldırımın teşviki ve öncülüğü, asbaşkan Ender Alkaya ve ekibinin gece gündüz çalışması sonucu geleceğin Fenerbahçe’sinin çatısı oluşturuldu.

“Akşam Gazetesi'nden Alaattin Metin'in haberine göre F.Bahçe'de grupçuluk da cebinden para verme dönemi de bitiyor. Bundan sonra ne başkan adayları ne de yöneticiler, 'Seçilirsem kulübe şu kadar para vereceğim. Şu ünlü futbolcuyu alacağım' diyemeyecek. 'Enkaz devraldık' edebiyatını yapamayacak.”

Bu da şu demek oluyor ki artık başkanlar takımlara karışamayacak. Bu işler profesyonellere bırakılacak. Başkanlar yöneticiler ön planda olmayacak. Transfer görüşmeleri yapmayacaklar. Antrenörlerle, futbolcularla zorunlu olmadıkça konuşmayacaklar. Başkanlar ve yöneticiler sadece karar verecek. Kulübe yeni gelirler temin edecek. Bundan sonra Fenerbahçe’yi, uygulamayı da 'UEFA ve TFF yönetmenliklerini bilen, sporun içinde olan, en az iki lisana sahip CEO yönetecek.

Edinilen bilgiye göre çalışmalar hızla ilerliyor. Uzman kişiler göreve getirilmeye başlandı. Çatı hazır. Sistemin başında CEO olacak. Ona bağlı profesyoneller finansla ilgilenecek. Bir de idari işlere bakacak bir profesyonel...
Bütçe Planlama Müdürlüğü, Bilgi Teknolojisi, İş Geliştirme Müdürlüğü, İç Denetim gibi birimler kurulacak.

Yönetim her branş için bir bütçe ayıracak. Teknik direktörler o bütçe dışına çıkamayacak ve doğrudan CEO’ya karşı sorumlu olacak.

Bundan sonra başa gelecek yönetimleri projelerinin iyiliği belirleyecek.

Yani Fenerbahçe kabuk değiştiriyor. Bunu diğer kulüplerimizin de izleyeceği kesindir. Bize düşen hayırlı olsun demek.

İzmir 2012-12-09

 
Toplam blog
: 1508
: 1688
Kayıt tarihi
: 16.07.08
 
 

Yetmişiki yaşında iki çocuk ve iki torun sahibi bir erkeğim.. Lise mezunuyum. Uzun yıllar esnaflı..