Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'de kadro derinliği yok. Futbolcu fazlalığı var

Fenerbahçe'de kadro derinliği yok. Futbolcu fazlalığı var
 

..


Fenerbahçe’nin Bursa önündeki kadrosu ile bu duruma düşmesi hiç sürpriz olmadı neden?

Takıma bakıyoruz çoğu pas yapmasını bilmeyen oyunculardan kurulu. Bekir, Selçuk, Deniz, yanındaki adama pas vermekten aciz gibi. Gökhan Gönül ve Santos mecburiyetten mevkilerinden kaydırılmış ve oynadıkları mevkinin adamları değiller. Savunma dörtlüsünden ilk 11’de oynayan tek futbolcu Blica. Yanındaki Önder ise kadro dışı kalıp gönderilmesi düşünülen ve sonradan affedilen uzun süredir oynamayan bir oyuncu. Forvetteki gol ümitleri Guiza ve Gökhan Ünal ise girdikleri pozisyonları cömertce harcıyor ve takıma katkısı yok. Tabi bizim genel olarak düşüncemize göre gol attığına göre başarılıdır, ama gol atana kadar ki futboluyla Guiza’nın bu takımda kesinlikle ama kesinlikle yeri yok. Çünkü futbol yapısı nedeni ile takıma bir katkısı yok. İkili mücadelelerden kaçıyor, uzun boyuna rağmen hiçbir hava topunu almak adına çıkmıyor, formalite icabı topa yükseliyor. Maç genelinde o kadar hava topu geldi bir tanesini alamadı. Gökhan Ünal şans bulmuş, kendisini gösterip formayı kapmak düşüncesinde olması gerekirken zerre kadar maça asılmıyor. Hiç hırsı yok, girdiği pozisyonlar da bile öyle isteksiz davranıyor ki, bu isteksiz hali ile yüzde yüzlük gol pozisyonlarını bile harcıyor.

Bu takımda derin kadro yok, bu takımda oyuncu fazlalığı var. Selçuk, Bekir, Önder Turacı, Ali Bilgin, Guiza, böyle devam ederse Gökhan Ünal, neredeyse bir sezondur sakat ve takımda misyonunu tamamladığına inandığım David, kesinlikle takımdan uzaklaştırılması gereken futbolculardır. Bu takıma derin bir temizlik şart. Bu kişiler arasında Deniz Barış neden yok diye düşünebilirsiniz, Deniz orta sahada çok kötü oynayabilir ama Lugano ve Blica’nın yokluğunda o bölge için düşünülecek ilk futbolcudur Deniz Barış. Bu bölgede oynayan ve güven vermeyen Önder Turacı’dan daha agresif, daha hızlı ve daha sağlam bir oyuncudur.

Bursaspor’un da hakkını vermek lazım, maçın başından sonuna kadar turu geçmek adına ellerinden geleni yaptılar. Takım halinde savaştılar, kalecisinden en uçtaki oyuncusuna kadar. Özellikle Volkan Şen muhteşem oynadı.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..