Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Şubat '10

 
Kategori
Futbol
 

Guiza'nın Fenerbahçe'de yeri yok. 11'de oynaması Semih'e haksızlık, takıma ihanettir.

Guiza'nın Fenerbahçe'de yeri yok. 11'de oynaması Semih'e haksızlık, takıma ihanettir.
 

.


Bu Guiza’nın sabredilecek ya da kazanılacak bir yönü yok. Bu Guiza’nın bu takımda yeri yok arkadaş. Bu Guiza’ya sabretmek arkasında durmaya çalışmak takıma ihanet olur. Semih’in en kötü hali bile bu adamdan daha yararlı. Maç içinde yüzde yüzlük golleri kaçırır, pozisyonları öldürür, hadi olmayınca olmuyor top girmiyor kaleye diyelim, ama oynadığı futbol ile takıma bir katkısı yok bunu görmek, sahada dökülen adamı değiştirmek, takıma ızdırap çektirmemek lazım Sayın Daum. Bir forvet oyuncusunda olması gereken özellikler üzerinden, Guiza’nın değerlendirilmesini yapalım.
1- Hava hâkimiyeti var mı?
— Uzun boyuna rağmen, kesinlikle hava hâkimiyeti yok. Havadan gelen topları indirim, ya da topu kazanıp pozisyon yaratırım gibi bir düşüncesi de yok. Tek düşüncesi rakipten sekerse onu alırım gibi rakibin arkasını kolluyor. Rakibi zorlaması da yok, Çıktığı hava toplarına dikkat ederseniz her şeyi anlarsınız.
2- Topu ileride tutabiliyor mu?
— Kesinlikle hayır. Topu ileride tutup, kendi arkadaşlarının orda çoğalmasını başaramadığı gibi. Ayağındaki topları da çok çabuk kaybediyor ve takımın dengesiz yakalanmasına sebep oluyor. Bu olay özellikle takımdaki orta saha oyuncularının daha çok yorulmasına, koşmasına neden oluyor ki bu çok önemli bir durum. Ve takımdaki forvet oyuncusunun bunu başaramadığı ve sürekli topu kaptırdığı ya da ezdiği için rakibin baskısına neden oluyor bu durum. Bu da takım futbolu adına çok kötü bir durum.
3- İkili mücadeleler de başarılı mı?
— Kesinlikle hayır. İkili mücadelelerde çok başarısız. Özellikle biraz hızlı sağlam defans oyuncuları karşısında güçlü olmayan yapısı nedeni ile sahada varlığı ile yokluğu belli olmuyor. Ve futbol yapısı nedeni ile rakibi rahatsız etme gibi bir durumu da yok.
Kısacası oynadığı futbol ile takıma yararı olmayan Guiza’nın kesinlikle ve kesinlikle sabredilecek bir yönü olmadığı gibi bu takımda yeri de yok.

Bir sözümde Deniz Barış’a olacak. Kaç senedir bu takımda, sakat ya da cezalı olmadığı takdirde takımda kendine yer bulamıyor. Bulduğu şanşı da çok kötü kullandı. O pozisyonda zor yetişiyorsun, sadece arkanda rakip oyuncu var, onun dışında yakınında başka bir futbolcu yok. Topu geriye doğru vurmaya çalışacağına direk havaya doğru vursan tekrar o topun sahibi olursun. Rakibe göre fizik üstünlüğün de varken ama Deniz geriye doğru vurmaya çalıştı vuramadı da ve rakibe belki de kendi takım oyuncusunun yapamayacağı kadar net bir asist yaptı ve golü kalemizde gördük.
Futbolda her şey mücadele etmek, koşmak ya da savaşmak değil. Topa hareket ederken düşünerek hamle yapacaksın, kafanı kullanacaksın yani Maalesef Deniz Barış bu konuda çok ama çok eksik.

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..