Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe ligin ilk yarısını lider bitirdi.

Fenerbahçe ligin ilk yarısını lider bitirdi.
 

Lig lideri Fenerbahçe’yi herkes alkışlasın…

Fenerbahçe; İlk yarıyı Federasyon ve Merkez Hakem Kuruluna rağmen lider olarak bitirmeyi bildi!

Hem de ne liderlik!..

Sanki Hz.Ömer’in adaletini dağıttı.

Başa oynayan takımlar, birer günlük(!) liderlikleri tadarak, lig lideri olmanın keyfini çattılar!

Bunların içinde Galatasaray, Beşiktaş, Kayseri ve Bursa’yı sayabiliriz.

Şöyle ligin başına bir gidelim. Fenerbahçe bir bir maçlarını kazanıyor. Ancak hep eleştirilen takım oluyordu. Maç kazanımları devam ettiği sürece, Federasyon Kurulları (Disiplin Kurulu, Tahkim Kurulu) ve Merkez Hakem Komitesi üyeleri Fenerbahçe’ye çelme takmak için ellerinden geleni yapıyordu. Ve Basından da büyük destek görüyorlardı.

Bu arada medya kuruluşları da bir sürü Saray(!) entrikalarına girip, Fenerbahçeli futbolculara, kelepçeli âlemler(!) ve Şike yapmakla suçlamalar peş peşe geldi. Oysa hiçbir medya kuruluşunun elinde delil yoktu. Telefonda Kazım denilince, Fenerbahçeli Kazım akla geliyordu!

Fenerbahçe ne zaman kaybetmeye (Hakem hataları ile) başlayınca, medya kuruluşlarının ve Federasyonun Fenerbahçe aleyhine eylem ve söylemleri azaldı. Avrupa’da en başarılı takım olmasına rağmen, bu başarı görmemezlikten gelindi.

Geçen hafta Ankaragücü’nü 3-2 yendiği maçın 90+2 dakikasındaki bir topun çizgiyi geçip geçmediği tam bir hafta tartışıldı. Sanırım birkaç yıl daha tartışılır. Hele o ünlü yorumcunun, tuvalet kağıdı ile halkı bilinçlendirmeye kalkması gerçek bir eğiticilikti!..

Evet, gelelim ligin başlarına; Fenerbahçe gibi maçlarını kazanan Galatasaray’a; Galatasaray ‘Asrın takımı’ ilan edildi. Arkasından Beşiktaş yerin dibinden alınıp, ‘Uzay Takımı’ muamelesine layık görüldü. Sonra Kayseri ön plana çıkartıldı. Oysa o Kayseri, hakemin verdiği bir uydurma penaltı sayesinde Fenerbahçe ile berabere kalmıştı. Cuma günü akşamı Beşiktaş’ı İstanbul’da yenen Bursa, 20 saatlik liderlik koltuğuna oturunca, yorumcularımız tarafından göklere çıkartıldı.

Türk futbolunda böyle şakşaklar devam ederken, Fenerbahçe hep eleştirildi. Bugün Trabzonspor’u yenerek, ligi en yakın rakibi ‘Asrın Takımı’ Galatasaray’ın 1 puan önde bitirmesine rağmen hala eleştiriliyor. Demek ki; Fenerbahçe’yi eleştirmek reyting için gerekli! Fenerbahçe’yi eleştirmeyen spor yorumcuları ve yazarları okunmuyor!

Netice itibarı ile herkes ayağa kalkıp, 2009-2010 futbol sezonunun ilk yarısını lider bitiren Fenerbahçe’yi alkışlasın…

Fenerbahçe Avrupa Liginde ve Türkiye liginde yolun açık olsun.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..