Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '08

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin başarısı ve ileriki seneler

Fenerbahçe'nin başarısı ve ileriki seneler
 

Fenerbahçe Şampiyonlar liginden elendi; ama arkasında iz bıraktı.

Neden iz biraktı? Bu serüvene başlarken her karşılaşmadan önce Fenerbahçe elenecek diyorlardı. İlk önce Belçika şampiyonu Anderlect ile başladı. Taaaa… sonuna kadar devam etti. Belçika şampiyonunu eledikten sonra gruplar açıklandığında çıkamaz denildi. İtalya şampiyonunu yendi , Rusya şampiyonundan 4 puan aldı. Hollanda şampiyonundan 4 puan aldı ve gruptan çıktı. Topladığı on bir puan on dört’te olabilirdi. Cska maçında edu’nun yaptığı hatalar olmazsa, Psv maçında devid atılmasaydı , bırakın 11 puanı o puan 15 ile 17 arası giderdi.

Ç.finale sevilla engeli çıktı. İspanyadan 3 takım say derseniz bunlar; 1 barcelona 2 real Madrid 3 ise sevilladır. Barcelonanın ve Real madridin çekindiği Sevillayı her iki maçta da dize getirdi ve eledi. Daha sonra Son İngiltere şampiyonu chelsea’yi İstanbulda 2-1 yendi. İngiltere de gökhanın şutu biraz daha köşeye gitse yarı finale çıkardık.

Kısaca , Fenerbahçe Türkiyeye bu sene 19 puan kazandırdı. Bu kazandırmalar önceki senelerde olduğu gibi önümüzdeki senelerde de devam edecek.

Peki Fenerbahçe bulunduğu konumdan ileri gitmek istiyorsa neler yapmalıdır?

Birincisi Roberto carlosun yedeği wederson değil uğur Boraldır.

İkincisi Marco yerine bir adam almalı. Dikine oynayan birisi lazım.

Üçüncüsü semih ayıp ediyor. Zico sezon başından beri kezmanı oynatıp semihi sonradan alıyor ve fenere fayda sağlıyor. Semihin kaprislerine boyun eğmeyerek eski sisteme devam etmeli ya da semih kovulmalı. Hiçbir futbolcu fenerbahçeden iyi bilemez.

İyi bir sağ kanat gerek. Gökhanın yedeği önder oyuna girdiğinde veye ilk 11’de başladığında verimli olmadı.

İşte bunları yaptığımız zaman daha çok başarılı oluruz.

 
Toplam blog
: 386
: 739
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

Eskiden Ergin (yengeç dansı) rumuzuyla yazardım. . Doğruyum, çalışkanım Fenerliyim.   @Ergin Fene..