Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin Emenike'si olmamasına rağmen kazandı. 2-1

Fenerbahçe'nin Emenike'si olmamasına rağmen kazandı. 2-1
 

Bu Fener’e ne demeli?

Maçı kopuk kopu oynuyor…

Şöyle sezon başından beri oynanan maçları göz önüne getirin. Hala ilk 45 dakika ile ikinci 45 dakika farklı oynanıyor. Hele 45-60 arası tam evlere şenlik!

Fenerbahçe Karabükspor’u yenerek üçte üç yaparak zirve yarışından kopmadı. Kopmadı ama… Bu futbolla nereye kadar bu yarışın içinde olabilir?

Bu iş nasıl çözülür? O Aykut Kocaman ve ekibinin işi. Ancak bir zamanlar yere göğe sığdırılamayan Niang ve Stoch, Fenerbahçe’nin yumuşak karnı oldular. Karabük karşısında bu iki futbolcu adeta sefilleri oynadı. Niang sahada çift sürerken(!) Stoch sol önde ve kıyıda dolaşıyordu. Yenilen golde en büyük hata Stoch’a ait. Sözde çalım show yaparken, kaptırdığı topun Fenerbahçe kalesinde gol olması gayet normal.

Devre bitimine iki hafta kaldı. Sivasspor ve Ankaragücü maçları Fenerbahçe’nin geleceği açısından çok önemli. Bu maçları firesiz atlatabilirse, şampiyonluk yarışında bende varım diyebilir. Bu maçlarda kaybedilecek puanlar, Fenerbahçe’yi Galatasaray’ın pozisyonuna sokacaktır.

Biz gelelim Karabükspor maçına; maça hızlı başlayan Karabükspor oldu. İlk 5 dakikada uzaktan bir şut ve bir gol pozisyonu buldu. Ancak değerlendiremedi. Sonra Fenerbahçe’nin ilk yarı boyunca sık sık gördüğümüz rakip oyunculara baskı başladı. Böyle bir baskı sonunda Niang’a yapılan faulü Alex kullandı ve Lugano kafa topu filelerle buluşturdu. Sonra Mehmet Topuz’un ortasına Alex ayak koyup, durumu 2-0 getirdi.

Maç 2-0 olunca Fenerbahçe oyunun bittiğini sanıp, işi rölantiye aldı! İkinci yarının başlaması ile Emenike show başladı. Sahada Emenike show yaparken, bizim Niang çift sürüyordu(!) Topun peşinde koşup, topu kaleye gönderme yerine, sahadaki çimlerin altını üstüne getirmekle meşguldü(!)

Karabükspor Emenike’nin attığı golle umutlansa da, arkasını getiremedi. Fenerbahçe Baroni ve Semih ile yüzdü yüzlük iki gol daha kaçırıp, kendisi için çok önemli olan üç puanı almasını becerdi.

Fenerbahçe’yi ve Aykut Kocaman’ı anlamak pek mümkün değil. Niang gibi bir oyuncuya 80 dakika sabretti. Hele Stoch’a 70 dakika sabretmesi, Aykut Kocaman’ın ne kadar sabırlı olduğunu gösteriyor. Saha kenarında bekleyen Semih, Santos, Dia ve Selçuk gibi aslarla, Gökay gibi yetenekleri bir kenara atmak, maçlarda sıkıntı çekilmesine neden oluyor.

Fenerbahçe bu galibiyetle; ben bu yarışın tam ortasındayım diyerek, rakiplerine oynadığı futbolla olmasa bile aldığı puanlarla gözdağı verdi!


 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..