Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '09

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin gerçekleri ve Alex.

Fenerbahçe'nin gerçekleri ve Alex.
 

..


Kadıköy’de Şükrü Saraçoğlu’nda kendi evimizdeki Trabzonspor maçı baskı kuran, karşısındaki rakibi oynatmayan ve galibiyeti kaçıran takım Trabzonspor. Yine kendi evimizde ve Gaziantep maçı baskı kuran, karşısındaki rakibi oynatmayan ve galibiyeti kaçıran takım Gaziantep, hadi yenemedik ama neden kendi evimizde bile bu rakipler bizden daha iyi oynadı, kendi evimizde galibiyeti kaçıran taraf rakipler oldu bu sorunun cevabı sadece Semih’in oynamaması mı? Kesinlikle değil, Fenerbahçe her iki maçta da mücadele etmedi mi? Kesinlikle çok mücadele etti. Saymaya kalksak her oyuncu çok mücadele etmiştir ama özellikle Selçuk ve Emre’nin üst düzey mücadele ettiği bir noktada neden Orta saha üstünlüğünü elimize alamadık.

Ömer Üründül’ün Gaziantep maçı sonrası canlı yayındaki Alex yorumu; Artık hiçbir Avrupa kulübü bu tarz oyuncuları transfer etmiyor ve kadrolarında bu tarz oyuncu varsa bunları göndermenin yollarını arıyorlar.

Benim daha önceki yazılarımı okuyanlar bilirler okumak isteyen de okur hep bunu belirtmek istedim. FB’nin en yumuşak karnı Alex’tir. Çok güzel bir gol attı ama attığının dışında 90 dakika sahada yoktu. Alex’in koşmaması FB’nin orta sahasında Emre ve Selçuk’un mücadelesini bitiriyor. Alex’in koşmaması takımda 2 forvet oynanmasına izin vermiyor. ( çünkü 2 forvetin arkasında Alex’in orta sahada oynaması koşmayan yapısıyla orta sahayı çökertir) Alex’in koşmaması özellikle mücadele gücü yüksek takımlara karşı FB’yi güçsüz kılıyor ve Alex’in oynadığı her maç 1 kişi eksik mücadele ediyoruz.

Şimdi gelelim yazımızın başındaki soruya;

Soru: Neden Trabzonspor ve Gaziantepspor kendi sahamızda bizden daha iyi oynadı?

Cevap: Her 2 takımda üst düzey mücadele etti ve FB’nin Alex’le 1 Kişi eksik mücadele etmesinden dolayı kendi sahamızda FB’den daha iyi oynadılar ve kendi sahamızda bizim yarı alanımızdan çıkmamıza yaptıkları baskı ile pek izin vermediler. Bunun asıl ve ana nedeni Alex’in koşmaması FB’nin 1 kişi eksik mücadele etmesidir.

Son söz de Aragones’e çift forvet oynarsan oynatırsın ama tek forvette Semih gibi tek forvet oynatabileceğin bir golcün varken neden hala Guiza…

 
Toplam blog
: 63
: 1315
Kayıt tarihi
: 20.12.08
 
 

Futbol konusunda bilgisine güvenen, sporu çok seven ve sporla barışık olan biriyim. Spor yorumların..