Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Mayıs '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe'nin kupa özlemi başka bahara kaldı!..

Fenerbahçe'nin kupa özlemi başka bahara kaldı!..
 

Yer Şanlıurfa Gap Arena stadyumu, saha harika, hava sıcak mı sıcak…

Sahada Trabzonspor ve Fenerbahçe takımları Türkiye kupası finalinde karşılaşıyor.

Trabzonspor çok istekli, hep topa ileride basıyor, pres yapıyor, Fenerbahçe’nin pas yapmasını engelliyerek, maça hızlı başladı.

Trabzon gol atmayı o kadar çok istiyordu ki, kaleci ile iki kere karşı karşıya kalmalarına rağmen ilk yarı golü atamadılar.

İkinci yarıya ise aynı tempo ile başlayan Fenerbahçe o saate kadar ortalıkta görünmeyen Guiza ve Alex sahneye çıkıp, Guiza’nın asisti, Alex’in sol ayaküstü ile attığı gol, Trabzonspor’da şok etkisi yarattı. Daha bilinçsiz saldırmaya başladı. Bundan yararlanması gereken Fenerbahçe’den her hangi bir hamle gelmedi. Ta ki Trabzonspor’un ilk golü gelinceye kadar! Golü yiyen Fenerbahçe, ilk hamlesini yaparak, Emre’nin yerine Deivid’i aldı. Deivit-Gökhan ikilisi gol atmaya gidince, geriye dönmeyi unuttular ve Trabzonspor’un ikinci gölü bir defans oyuncusundan (Önlibero) geldi.

Maçın böyle biteceği sanılırken, dakika 87 de Daum ikinci hamlesini yaparak, Gökhan Gönül’ü çıkartıp, Gökhan Ünal’ı oyuna aldı. Bu değişikliğin ne işe yarayacağı tartışılırken, hakemin maçtaki en büyük hatası geldi. Song tarafından Gökhan’a takılan çelmeye Penaltı vermeyerek, maçın uzatmaya gitmesine engel oldu! Son dakikada atılan golle Trabzonspor Fenerbahçe’yi 3-1 yenerek, kupanın sahibi oldu.

Gelelim Daum ve takımına: Daum’un Guiza sevdası Fenerbahçe’ye 7. kez kupa finali kaybettirdi! Umutlar önümüzdeki yıllara kaldı. 27 yıl kupa hayali kuran Fenerbahçe taraftarları ve yöneticileri, maalesef yine hayal kırıklığına uğradılar.

Maç boyunca Guiza, Alex bir kere sahne aldılar, onun dışında sahada gezindiler. Özer’de onlara ayak uydurunca, orta sahada Mehmet Topuz, Emre ve Selçuk yırtınıp durdular! Ayrıca Fenerbahçe’nin bir Umut’u yok! Umut Trabzonspor’u ateşleyen oyuncu oldu. Bizde yedek bekleyen ve 87. dakikada ancak oyuna girebilen Gökhan karşılığında para ile birlikte Trabzonspor’a verilen Burak, oyundan çıkıncaya kadar, Trabzonspor’u ateşleyenler arasında yer aldı.

Fenerbahçe taraftarları olarak umutlarımızı kaybetmeyelim ve önümüzdeki nice 27 yıllara bakalım! Kupa bir türlü Fenerbahçe’ye gelmek istemiyor. O nedenle 7. kez final kaybedildi!

Trabzonspor bileğinin hakkı ile kupayı aldı. Kendilerini tebrik ediyorum.

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 1076 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..