Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '07

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe taraftarı da büyüktür!

Fenerbahçe taraftarı da büyüktür!
 

Bir Fenerbahçeli olarak bu hafta oynanılacak Fenerbahçe-Galatasaray maçından epey rahatsızlık duyuyorum. Neden duymayayım.

Acaba bizler Fair Play çerçevesin de ne zaman karşı karşıya geleceğiz. Ben bunu hatırlatmak istedim. İki gün sonra oynanılacak maça gidecek olan taraftarlara gerek Fenerbahçeli olsun gerekse Galatasaraylı olsun sağduyuya davet ediyorum. Biliyorum ki bu işin içinde eğer olaylar olursa Fenerbahçe kulübüne verilecek cezayı şimdi telaffuz etmek istemiyorum. Cezamız 5 maç mı olur ya da 10 maç mı olur onu bilemem. Herhalde Galatasaray’a verilen 5 maçlık cezadan fazla olacağı kesin. Hatta kazanılan puanlar da bir cabası. Federasyon 3 puanımızı bir silivermiş bakarsın.

Maça gidecek olan Sayın Fenerbahçeli taraftarlara çağrıda bulunmak istiyorum. Bu benim şahsi görüşümdür. Sonuç ne olursa olsun ister rakibinize karşı galip gelin, istersen rakibinize yenilin ya da rakibinizle beraber kalın, sonuç ne olursa olsun bu bir oyundur. Oraya adam gibi maç izlemeye gelenlere de bir yerde ayıp oluyor beyler.

O gün bir Fenerbahçe-Galatasaray maçı var. Yer Şükrü Saraçoğlu Fenerbahçe Stadı. Semt Kadıköy, Şehir İstanbul. Tarih 8 Aralık 2007 Cumartesi ve saatlerin 19.00’u gösterdiği bir an ve tüm Türkiye de herkezin gözü televizyonlarda maçı izliyor olacak. Aman Tanrım bu maçın heyecanı saat 20.45’e kadar mı sürecek? Herhalde.

Şu an da Galatasaray’ın 32 puanı var. Fenerbahçe’nin de 28 puanı bulunuyor. 4 puan fark. Maçı Galatasaray kazanırsa puan farkı bir anda 7 oluverecek ki aradan geçen 8 yıl sonra ilk defa Galatasaray Kadıköy de Fenerbahçe’yi yenmiş olacak ve puanlar 35-28 Galatasaray’ın lehine daha da açılacak. Maç berabere biterse puanlar 33-29 olup puan farkı korunacak. Bu da Sivasspor’a ve Beşiktaş’a yarayacak demek ki. Eğer maçı Fenerbahçe kazanırsa Galatasaray’a 1 puan yaklaşmış olacak ki o zaman bundan sonra ki haftalar lig daha da renklenecek demektir.

Beyler, rengimiz ne olursa olsun bu zevkten mahrum kalmayalım. Siz Fenerbahçeliler. Kadıköy’de oturup kombine bilete sahip olanlar. Sezon basında verdiğiniz o kadar tutar karşılığında sezon boyunca izlediğiniz maçları bu maçta olabilecek bir kıvılcım neticesinde patlak verip çıkabilecek bir olay karşısında kulübümüze verilecek ceza sizlerin paralarınızın yanmasına sebep olabilir. Yazık değil mi? İlerde destekleyebileceğimiz ve olabileceğimiz daha çok şampiyonluklarımız var. Aman dikkat buna imkan vermeyelim.

Fenerbahçe takımı büyüktür. Büyük takımında elbette taraftarı da büyüktür. Büyük olmak zorundadır.

Eğer biz büyük isek işte ispatı. Ne mi? Erdemliktir. Hoşgörüdür. Onlar 19 Mayıs 2007 günü kendi sahalarında yaptıkları çirkinliklerle kendilerinin ne kadar küçük düşürdüklerinin bir göstergesidir. Avrupa’da UEFA Kupası alınmakla büyüklük taşlayanlardan, saat kaç 20.45 deyip boy gösterenlerden değiliz. Çünkü biz FENERBAHÇELİYİZ.

Eğer Fenerbahçli isek o erdemliği de göstermeliyiz. Ben Fenerbahçeli taraftarların sağduyulu olduğunu ve iki gün sonra ki maçta hiçbir olayın olmayacağını kanaat getirip gönül rahatlığı ile televizyondan adam gibi maçı izleyeceğim.

Maç ne mi olur. Elbette ben Fenerbahçe’de yanayım. Kazanacağız. Ama olurda yenilirsek daha lig bitmiş değil. Bizde iki sene önce Galatasaray’ı Ali Sami Yen’de yenmiş puan farkını 6’ya çıkarmıştık. Ama ne var ki o sene şampiyonluğu Galatasaray’a kaybetmiştik. Neden bu sene de bunun tersi olmasın.

Saygılarımla.

 
Toplam blog
: 540
: 3176
Kayıt tarihi
: 02.01.07
 
 

Hiç bir motorlu araca binmeyi sevemedim. Daha doğrusu sevdiremediler. Onun yerine iki tekerlekli ..