Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe Taraftarlarına bayram sevinci yaşattı! AEL Lımassol 0 - Fenerbahçe 1

Fenerbahçe Taraftarlarına bayram sevinci yaşattı! AEL Lımassol 0 - Fenerbahçe 1
 

Fenerbahçe taraftarlarına üçüncü bir bayram sevinci yaşattı. (Biliyorsunuz, Kurban Bayramı ve ardından Cumhuriyet bayramı var. Her ne kadar Cumhuriyet Bayramı törenleri yasaklansa da halkın gönlünden silemeyecekleri için üç bayram diyorum.)

Fenerbahçe Avrupa ligi maçında, Kıbrıs’ın AEL Lımassol takımını kendi sahasında 1-0 yenerek, 7 puanla gurubunda liderliğe yükseldi.

Maçtan bir hafta önce başlayan bayrak tartışmaları amacına ulaşamadı.

Bayrak tartışmasının içine Fenerbahçe’yi çekmek isteyenler, Türk futbolunu nasıl etkilediklerinin farkında değiller. Aynı yöntemi Galatasaray maçı öncesi izlemiyorlar. Galatasaray 10 kişi kalan rakibini yenemeyip berabere kalınca, doğayı suçlayıp, denize dönen sahanın üzerine suçu atıp, Galatasaray yönetimini ve sporcularını kurtardılar!

Fenerbahçe deplasmanda yendiği Kıbrıs takımını ise bir haftadan beri göklere çıkarıp, son altı maçta kendi sahasında yenilmeyip, sadece bir gol yediği hatırlatılarak, adeta Fenerbahçe’nin şansı yok demeye getirdiler. Ancak Fenerbahçe deplasmanda AEL Lımassol’u yenerek, Türk futboluna nasıl bir katkı yaptığını herkese gösterdi. Eğer Fenerbahçe yenilseydi, UEFA’ya ati sıralamada bizim hemen altımızda bulunan Kıbrıs Rum Kesimi bizim üzerimize çıkacaktı ve şampiyon takımımız ön eleme oynayarak, Şampiyonlar Ligine katılabilecekti.

Netice itibarıyla Fenerbahçe çok önemli bir galibiyet aldı.

Gelelim maça;

Fenerbahçe’yi kurtaran, yine kaptanı ve kalecisi Volkan oldu!

Volkan üç net pozisyonda gole izin vermedi. Bu arada özellikle ikinci yarıda Fenerbahçe maçı farklı kazanabileceği pozisyonları da buldu.

72. dakikada Egemen Korkmaz’ın kornerden gelen topa kafayı vurması ile kazanılan gol, Fenerbahçe’ye 3 puan ve Türk futboluna prestij kazandırdı.

Maçın hakemine gelince gördüğünü çaldı demeye dilim varmıyor. Çünkü görmediklerini de AEL takımı lehine çaldı!

Fenerbahçe’ye; bize iki bayramın üstüne bir bayram daha yaşattığı için teşekkür ediyoruz.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..