Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Kasım '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe tur kapısını iyice araladı (Fenerbahçe 2-0 AEL Limassol)

Fenerbahçe tur kapısını iyice araladı (Fenerbahçe 2-0 AEL Limassol)
 

Fenerbahçe; deplasmanda tek golle geçtiği Kıbrıs Rum ekibi AEL Limassol'u, Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda, seyircisi önünde 2-0 mağlup etti.

UEFA Avrupa Ligi C Grubunda, haftaya 3 puan farkla lider olarak giren Fenerbahçe; Marsilya ve M.Gladbach takımlarının 2-2 berabere kalması ile rakipleri arasındaki farkı 5 puana çıkararak, tur kapısını sonuna kadar araladı.

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Bekir, Yobo, Hasan Ali (Caner), Kuyt, Mehmet Topal, Meireles (Recep), Stoch, Cristian (Selçuk), Sow

Fenerbahçe maça kontrollü başladı. Maçın henüz başında, Rum ekibinin ilk atağında, ceza sahası dışından Konstantinou'nun vuruşunda top yan ağlarda kaldı. Fenerbahçe ilk 5 dakikadaki şaşkınlığını kısa zamanda atarak oyun üstünlüğünü yakaladı.

Henüz 10. dakikada Stoch'un şutu kalecinin müdehalesi ile dışarı çıktı. Cristian'ın kullandığı köşe vuruşunda, ön direkte bulunan Gökhan'ın, kale önüne doğru topuk pasını, kaleciden önce kontrol eden Kuyt, şık bir çalımla kaleciyi geçip topu ağlara gönderdi. (1-0) 

Fenerbahçe; golün morali ile topu istediği gibi çevirmeye, bulduğu pozisyonlarda uzaktan şutlarla etkili olmaya başladı. Meireles'in orta alandaki top hakimiyeti takıma rahat nefes aldırdı.

Dakika 41, Gökhan Gönül'ün ortasında, Cristian'ın topuk pasıyla topla buluşan Sow, şık ve düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. (2-0) İlk yarı bu şekilde sonuçlandı.

Maçın ikinci yarısında, Fenerbahçe'de, hem skorun rahatlığı hem de yorgunlukla birlikte tempo düşüklüğü baş gösterdi. Bundan yararlanan Rum ekibi, oyunu dengelemeye ve pozisyonlar bulmaya başladı. Ancak rakibin baskısına rağmen Fenerbahçe, son 20 dakikaya skor üstünlüğünü koruyarak girdi.

Dakika 70, Sow'un rakip stopere yapmış olduğu pres sonucu topla buluşacakken, ceza yayı önünde kendisine arkadan yapılan müdehale ile yerde kaldı. Faulü yapan Ouon'un son adam olması nedeniyle hakemin kararı sonucu Limassol sahada 10 kişi kaldı.

Konuk takımın; hem skor hem de eksik kalmanın vermiş olduğu moralsizlikle direnci kırılmaya başladı. Bu nedenle ileride Stoch ve Meireles'in baskısı, Fenerbahçe adına etkili pozisyonlar getirdi.

Cristian'ın oyundan alınması ile daha önde oynamaya başlayan Meireles, Stoch ve Sow'a verdiği etkili ara paslarıyla göz doldurdu. Bu dakikalarda Fenerbahçe net gol pozisyonları buldu. Aynı pozisyonda 2 topu direkten döndü. Meireles'in kaleye giden şutu kale önünde Sow'un ayağına takıldı.

Ancak Meireles'in de oyundan alınışı, takımın orta alanda tutunamayışına ve geriye yaslanmasına, Limassol'un da gol ümidiyle baskı kurmasına neden oldu. Aykut Kocaman'ın oyuncu değişikliği tercihini Meireles yerine yorulan Kuyt'tan yana kullanması ve orta alana Selçuk'tan daha iyi top kullanabilen Sezer'i alması, orta alan direncinin bu kadar kısa sürede düşmemesini sağlayabilirdi.

Kuyt'ın yorgunluğu ve belirgin bir şekilde temposunun düşmesi ile bugün çok çalışan Sow'un, son dakikalarda yanlız kalmasına neden oldu. Buna rağmen maç 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğü ile sonuçlandı.

Fenerbahçe bu akşam, maçın genelinde güzel futbol oynadı, ancak takımın maçın son yarım saatinde baş gösteren alışılagelmiş yorgunluğu, kısa sürede olsa son dakika korkusu yaşamamıza neden oldu.

Meireles'in ve Stoch'un performansı oldukça iyiydi. Sow yine çok çalıştı, Kuyt, son yarım saatte yorulana kadar iyi mücadele etti. Cristian sadece ilk yarı etkiliydi. Aykut Kocaman'ın son 10 dakikada sahaya sürdüğü Recep, biraz heyecanlıydı ama O'nun için güzel bir tecrübe oldu.

Fenerbahçe; grupta kalan son iki maçı öncesinde, en yakın rakibine karşı 5 puan farkla lider durumda. Gruptan çıkması için, hiçbir maç sonucuna bakmadan, 2 maçta 1 puan alması dahi yeterli. Bundan daha güzel bir avantaj olabilir mi?

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 296
: 6335
Kayıt tarihi
: 24.09.08
 
 

Bankacılığın stres ve yoğunluğundan fırsat buldukça, okumaya ve düşüncelerimi burada paylaşmaya ç..