Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Ağustos '10

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde play off oynama hakkı kazandı! Ex Boys:0 Young Boys:1

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde play off oynama hakkı kazandı! Ex Boys:0 Young Boys:1
 

Milliyet'ten...


Fenerbahçe, deplasmanda 2-2 berabere kalarak avantaj sağladığı ön eleme turu rövanş maçında evinde 1 gol atamadığı için Şampiyonlar Ligi'ni uzaktan seyretmeye mahkum kaldı.

Daha kura çekildiği gün, turu geçen (!) Türk temsilcisi nispeten zayıf rakibine elenerek taraftarına hüsran yaşattı. Turun iki ayağında da maçı 10 kişi tamamlayabilen Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi yolunda kırmızı kart gördü. İşlerin iyi gittiği turun ilk ayağında Kazım Kazım'ın taraftarından uzak kaldığı bir sezon sonrası kendisini hatırlatırcasına gördüğü kırmızı kartın bir benzerini rövanş maçında Stoch görünce, zaten fizik olarak sezona hazır görünmeyen takım devler ligi umutlarını bir başka bahara bırakmak zorunda kaldı.

Büyük umutlar beslenen Aykut Kocaman'ın Fenerbahçesi her iki maçta da tel tel döküldü. Özellikle ilk maçta 10 kişi kaldıktan sonra çok aciz bir görüntü sergileyen takım son dakika da yediği gole bile şükrederek sahadan ayrılmış, deplasmanda alınan beraberliğin turu getireceği inancıyla Kadıköy'ün yolunu tutmuştu.

Kendi saha ve seyircisi önünde de İsviçre temsilcisi karşısında başarılı olamayan Fenerbahçe erken yediği gole bir türlü karşılık veremeyince Şampiyonlar Ligi yolunda Bursaspor'u yalnız bırakmak zorunda kaldı.

Mevcut fizik kondisyon ve kadro itibariyle Süper Lige bile hazır görünmeyen Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'ne gidememesi de olaya farklı bakış açılarından bakmayı gerektiriyor.

UEFA Avrupa Ligi, Fenerbahçe'nin 2010-2011 Avrupa macearasının sürekliliği açısından daha mı iyi oldu acaba? Play Off'u geçmesi halinde (!) Avrupa Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanacak Fenerbahçe bir fırsat mı yakaladı dersiniz?

Şampiyonlar Ligi'nin azımsanmayacak parasal getirisini kaybeden Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde prestij arayacak.

Ne diyelim?

Yolun açık olsun Fenerbahçe!

 
Toplam blog
: 290
: 2581
Kayıt tarihi
: 15.06.06
 
 

Kimya Yüksek Mühendisi. Sporsever ve edebiyat aşığı. Periyodik tablo, T cetvel..