Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '13

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe Ülker inisiyatif kullanamayan bir takım oldu.

İlk yarı skoru 36-36. Son çeyrek skoru 38-25.

Şimdi bu maçın hangi bölümünü açıklayabilirsiniz? Fenerbahçe Ülker 20 dakikada yediği toplam sayıdan fazlasını son 10 dakikada yiyorsa maç kazanabilmesi zaten düşünülemez.

Maç kazanmak!

Aslında kritik eşik de burada düğümleniyor. Kazanabilmek de bilgi, beceri, kararlılık gerektiriyor. Bu sezon Fenerbahçe Ülker'de bunların hiçbiri yok.

Sonunda hep iyiler kazanır belki ama iyi olmanın yolu inisiyatif kullanmaktan geçer.

İnisiyatif kullananlar belirleyicidirler. Hep bir adım önde götürürler, yaptıkları her neyse...

Şimdi Fenerbahçe'ye bakıyorsunuz, her maçta rakibin yaptıklarını takip etmeye, onu dengelemeye çalışan bir oyun yapısı olduğunu görüyorsunuz. İnisiyatif kullanma teşebbüsü bile yok.

Takım içinde bazı oyuncuların zaman zaman sivrilmesi, maçı dengeliyor olması bu anlamda bir teşebbüs olmaktan çok uzaktır, anlatmaya çalıştığımız şeyin belki de tam tersidir.

Kötü oynayabilirsiniz; ancak istikrarlı bir şekilde iyi olamamak bu başka bir şeydir.

Açıkçası kariyerlerinde önemli başarılar olan bu oyuncular kendileri bu kadar kötü olmayı içlerine nasıl sindiriyorlar en çok bunu merak ediyorum.

Dünkü Maccabi yenilemeyecek bir takım değildi.

Ama dünkü Fenerbahçe Ülker, Maccabi'yi bile yenemeyecek görüntüdeydi.

Hadi hücum etmesini bilmiyorsunuz. Olabilir.

Basketbolda faul önemli bir bileşendir. Taktik oyunun da bir parçasıdır. Faul yapmasını bilmeyen bir takımın savunmasından söz etmek de mümkün değildir.

Euroleague savunmaların sert olduğu basketbolun oynandığı üst düzey bir turnuvadır.

Boyalı alan sizin evinizdir. Buraya kimsenin rahatlıkla girmesine izin vermeyeceksiniz. giren pişman olacak, korkacak, ürkecek.

Basketbolun izin verdiği sertliği burada rakibinize göstereceksiniz. Gerekirse faulü yapacaksınız, rakip atış kazanacak ama basket yemeyeceksiniz, oyuncunun oyunu, dengesi bozulacak.

Savunma da yapamıyorsanız...

Pianigiani'nin de artık kafasının rahat olmadığı ortadadır.  Bu durum artık "şu oynasa daha iyi olurdu, o niye kenarda oturdu" sorusunun sorulamayacağı bir yere gelmiştir.

Buraya oyuncular getirdi, yine onlar buradan çıkaracaklar. Yoksa bu sezon hepsinin kariyerlerine kötü bir sicil olarak işlenecektir.

Umarım umurlarındadır...

http://twitter.com/uzaygokerman

uzaygokerman@gmail.com 

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..