Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '09

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe ve Galatasaray Değil Ying ve Yang

Fenerbahçe ve Galatasaray Değil Ying ve Yang
 

Bugüne kadar yüzlerce derbi mücadelesine şahit olduk ama bu hafta oynanacak maç sanıyorum uzunca bir süre hafızalardan silinmeyecek. Eğer tüm derbi maçları bir yönüyle hafızada kalır diyorsanız bu maç asla unutmayacağınız karşılaşmalardan bir olabilir. Neden mi? Çünkü bu maç Fenerbahçe ve Galatasaray’ın değil Ying ve Yang’in maçı olacak.

Fenerbahçe’den başlarsak, sarı lacivertliler takım halinde ligimizin en iyi savunma yapan takımı. Sahaya adeta gol yememek amacıyla çıkıyorlar ve galibiyetlere o ya da bu şekilde attıkları gollerle ulaşıyorlar. Maçları genellikle kontrollü ama seyir zevkinden uzak geçiyor.

Galatasaray ise Fenerbahçe’nin aksine ligimizin en iyi hücum eden takımı. Sarı kırmızılıların sahaya çıkış amacı sadece gol atmak ve daima yediklerinden daha fazlasını atarak maçları kazanıyorlar. Maçları seyir zevki yüksek ama kontrolden uzak geçiyor.

Fenerbahçe’nin mevcut yapısıyla zorlandığı ve zorlanacağı ekipler iyi hücum edenler olacaktır; tıpkı Galatasaray gibi.

Galatasaray’ın da mevcut yapısıyla zorlandığı ve zorlanacağı ekipler iyi savunma yapanlar olacaktır; tıpkı Fenerbahçe gibi.

Sonuç olarak yarınki müsabaka sadece bir futbol maçı, sadece bir lig maçı, sadece bir derbi değil oyun anlayışı olarak iki zıt kutbun savaşı olacak ve bu muharebenin sonucunu Fenerbahçe’nin savunmadaki, Galatasaray’ın ise hücumdaki performansı belirleyecek gibi görünüyor. Bu nedenle olası iki senaryo var. Biri, zayıf bir olasılık olmakla birlikte iki takımın da birbirinin silahlarını durdurmaları ve maçın adeta kilitlenmesi, diğeri de maçın heyecanı, mücadelesi ve pozisyonlarıyla müthiş bir şölene dönüşmesi.

Kadıköy faktörünün de Fenerbahçe-Galatasaray maçları için çok önemli olduğunu ve ev sahibi takıma müthiş bir avantaj sağladığını biliyorum ama yıllardır burada kazanamamış olmak Galatasaraylı futbolcular için de aynı oranda bir motivasyon kaynağı.

Eminim bu kolay kolay eşine rastlanılmaz maçın heyecanı artık sizi de sarmaya başladı.

Tadını çıkarın…

 
Toplam blog
: 788
: 1417
Kayıt tarihi
: 11.11.07
 
 

Çoğu çocuk gibi ben de futbolcu olmak istedim, olmadı. Bu oyundan kopmamak adına üniversite yılla..