Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ocak '08

 
Kategori
Spor
 

Fenerbahçe vites yükseltti

Fenerbahçe vites yükseltti
 

http://www.milliyet.com.tr/content/galeri/yeni/goster.asp?prm=0.226866&id=11&galeriid=2711#galeriSta


Türksel Süper Lig’de zirve hesabı yapan iki takımın mücadelesinde gülen taraf Fenerbahçe oldu. Deplasmanda oynadığı zorlu mücadelede Sivasspor’u 4-1 gibi farklı bir skorla yenen Fenerbahçe, şampiyonluk yolunda önemli bir virajı dönmüş oldu.

Yıldızlar sahada ağırlığını koydu

İki takımında temkinli ve kontrollü başladığı mücadeleye Fenerbahçe’nin yıldızları damgasını vurdu. Maçın 29’uncu dakikasında Sivasspor’un kilidini takımın beyni Alax’le açan sarı lacivertliler, ilk yarı bitmeden Semih Şentürk’ün golüyle farkı ikiye çıkardı. Soyunma odasına rahat giden Fenerbahçe ikinci yarını ilk periyodunda Musa Aydın’ın gölüne engel olamayınca ev sahibi Sivasspor puan için umutlandı 2-1. Son maçlarda yükselen form grafiği ile dikkatleri üzerine çeken Sırp forvet Mateja Kezman’ın 78’ın sayısıyla rahatlayan Fenerbahçe, son bölüme girilirken rahatladı. Maçın bitimine dakikalar kala Kezman’ın ikinci Fenerbahçe’nin dördüncü golü skoru belirledi. Alanyaspor’a attığı dört golün ardından lider Sivasspor’u da boş geçmeyen Kezman, eski günlerini hatırlattı.

Soğuk hava ve deplasmanda oynamasına karşın maçı kendi lehine çevirmeyi başaran sarı lacivertliler, zengin kadro yapısı ve her an skoru değiştirebilecek yetenekteki yıldızlarının sayesinde zor maçı kolaya çevirmesini bildi ve maçtan üç puanla ayrıldı.

Büyük maçların büyük takımı

Fenerbahçe takımı son yıllarda gösterdiği performansla gerçekten herkesi şaşırtıyor. Kendi evinde beklenmedik puan kayıpları alan sarı lacivertliler, kritik maçlardan galibiyetle ayrılmayı başarıyor. Artur Ziko’lu Fenerbahçe bu güne kadar oynadığı final niteliğindeki maçların tamamından avantajlı skorla ayrılmayı başardı. Sivasspor deplasmanı da gerek soğuk hava şartları gerek rakibin iç saha performansı dolayısıyla zor geçmesi beklenen bir karşılaşmaydı. Ancak Ziko’nun öğrencileri bu zorlu mücadeleden de galip ayrılmayı başardı. Geçen yıl şampiyonluk yolunda avantajını kaybettiği düşünülen Fenerbahçe deplasmanda Beşiktaş’ı yenmeyi başarmış ardından formda Trabzonspor’la cezası nedeniyle İzmir’de oynadığı maçta berabere kalarak şampiyonluk ipini göğüslemişti. Bu yıl da içerde oynadığı İ.B.Belediye maçında yaşanan puan kaybı sonrası, Fenerbahçe’nin fikstür dezavantajının ortaya çıktığı ve şampiyonluk şansının azaldığı yönünde görüşler ortaya atılmıştı. Fenerbahçe büyük maçlara daha iyi konsantre olan ve oturmuş kadrosuyla bu tarz maçları çevirmeyi başaran bir oldu. Sivasspor maçı bunun en güzel örneğidir.

Moral bozmadan yola devam

Uzun süre zirvede kalmayı başaran Sivasspor, evinde oynadığı maçlarda puan kaybetmemişti. Fenerbahçe maçına kendi saha ve seyircisi önünde çıkıyorlardı ve maç onlar için çok önemliydi. Galip gelmeleri durumunda zirve hesapları yapmayı ciddi ciddi düşünmeye başlayacaklardı. Maça son derece konsantre bir şekilde çıkmışlardı. Fakat karşılarında son yılın şampiyonu, Avrupa kupalarının başarılı ve tecrübeli takımı Fenerbahçe vardı. Ellerinden geleni yapmalarına rağmen yıldızlar topluluğu karşısında tutunamadılar. İstedikleri oyunu bir türlü sahaya yansıtamadılar. Kaybetmişlerdi, fakat kaybetmeleri her şeyi bitirmiyordu Sivasspor için hala zirvedeydiler 43 puan ile. Yarışa moral bozmadan devam edip süper lige renk katmaya, futbolu güzelleştirmeye devam etmeleri dileğiyle…

murat aydemir

 
Toplam blog
: 127
: 902
Kayıt tarihi
: 06.12.07
 
 

Gazeteciliğe az çok bulaşmış, memleket meselelerini ve dünya gündemini takip eden, okuyan yazan b..