Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '12

 
Kategori
Futbol
 

Fenerbahçe’yi TFF mi, UEFA mı Şampiyonlar Liginden ihraç etti?

Fenerbahçe’yi TFF mi, UEFA mı Şampiyonlar Liginden ihraç etti?
 

Pes yani arkadaş! Bu kadarı da olmaz dedirtecek cinsten bilgi manipülasyonu yapılıyor..

 

Soru şudur: Fenerbahçe’yi, Şampiyonlar Ligi’nden TFF’nin resmi yazısıyla mı ihraç edildi yoksa UEFA telkiniyle mi?

 

Bence her ikisi de vardır. UEFA telkin etti, TFF resmen men etti..

 

İsterseniz olayları kronolojik olarak bir daha gözden geçirelim..

 

3 Temmuz 2011 günü şike soruşturması başlıyor..

 

20 Temmuz 2011 günü, soruşturmayı yürüten Özel Yetkili Savcılık, TFF’ye karar alabilmesi için tape (telefon konuşmaları)’lerden, ifadelerden oluşan dosyaları teslim ediyor..

 

15 Ağustos 2011 günü, Etik Kurul soruşturma dosyaların incelemesini tamamlıyor ve raporunu TFF Yönetim Kurulu’na veriyor.. Aynı gün toplantı düzenleyen TFF Yönetim Kurulu Başkanı; ‘’etik kurul raporunu inceledik, ancak savunma alamadığımız için karar almayı iddianamenin yayınlanmasını beklemeye erteledik’’ diyor..

 

23 Ağustos 2011 günü, UEFA’danyazı geliyor ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan çekilme kararı vermesi gerektiğini söylüyor..

 

24 Ağustos 2011 günü, TFF Yönetim Kurulu'nun yapmış olduğu olağanüstü toplantıda konu ele alınıyor ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nün bu sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmaktan men edilmesine karar veriliyor..

 

26 Ağustos 2011 günü, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupa kuralarının çekimi yapılıyor.. Trabzonspor şampiyonlar liginde, Beşiktaş UEFA Kupasında yer alıyor..

 

03 Eylül 2011 günü, Fenerbahçe, UEFA ve TFF aleyhine CAS’da dava açıyor..

 

06 Eylül 2011 günü, UEFA’dan TFF’ye o meşhur mektup geliyor. Hani Spor Hukuku Enstitüsü Başkanı ve Uluslararası Spor Tahkim Kurulu (CAS) üyesi Kısmet Erkiner, 30 Ocak 2012 akşamı, Habertürk Kanalında açıkladığı ve TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar’ın istifasında gerekçe olan mektup var ya.. UEFA savunmasında yer alan o mektup ne diyor?

 

'Şayet TFF elinde bulunan delillerden tatmin olmaz ve kulüp yetkililerinin şike yaptığı konusunda bir karara varamazsa, UEFA'ya kulübü Şampiyonlar Ligi'nden çekmenin erken bir karar olduğunu söyleme yetkisindedir. TFF bu savunmayla bize Fenerbahçe'yi ihraç edeceğini bildirmeseydi biz onu oynatırdık.'

 

Bence hepsi yalan dolandır..

 

Neden?

 

Kronolojik sıraya dikkatli bakarsak her şeyi görüyoruz?

 

Fenerbahçe CAS’a 3 eylül 2011 günü dava açıyor, UEFA 6 Eylül 2011 günü TFF’ye mektup yazıyor.. Neden? Bence kendini kurtarma hamlesidir. Çünkü dava açıldığını görünce emin olmak için TFF’ye tekrar mektup yazıyor. TFF bunlara ne yanıt veriyor? Bilinmiyor..

 

Peki, Fenerbahçe men edildi ama soruşturma dosyasında adı geçen Trabzonspor ve Beşiktaş neden katıldı?

 

TFF’nin elinde olan etik kurul raporuna göre hareket ettiği ve karar verdiği şimdi anlaşılıyor. Sonradan basına sızan etik kurul raporuna göre ‘’Fenerbahçe için şike yaptığı kanaati oluşmuş ancak Trabzonspor ve Beşiktaş için şike kanaati hasıl olmamıştır’’ diyordu ya..

 

Ne zaman diyor bunu? 15 Ağustos 2011 günü..

 

Ben her şeyi çözdüm arkadaşlar.. TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu etik kurul raporunu eline almış ve karara varmış. Bu yüzden UEFA’nın Fenerbahçe’yi men etme isteğine hemen ‘tamam’ demiş.. Dışarısı tamam da içeriye dönünce başka bir kılıfa bürünmüş. Yok, savunma alamadım, yok gizlilik kararı gibi gerekçelerle Türkiye spor kamuoyu resmen uyutulmuş. Tekrar ediyorum. TFF dışarıya başka, içeriye başka tutum benimsemiştir.

 

TFF’nin CAS’a nasıl bir savunma gönderdiğini bilmiyoruz. Benim tahminim odur ki etik kurul raporunu savunmalarının omurgasını oluşturmaktadır.

 

UEFA zaten bu işten yırtmış vaziyettedir. Çünkü ‘’Fenerbahçe kulübünün bağlı olduğu federasyon şampiyonlar liginden men etmiştir’’ diye savunması sağlamdır.

 

Şimdi anladım ki 22 Mart 2012 günü CAS’da ilk duruşması yapılacak tazminat davasında bence Fenerbahçe kesin kaybetmiştir.

 

Neden?

 

UEFA ve TFF etik kurul raporunu somut dayanak ve kanıt olarak göstereceklerdir..

 

Peki, 31 Ocak 2012 günü TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Başkan Yardımcıları Lütfi Arıboğan ve Göksel Gümüşdağ neden istifa ettiler?

 

Mızrak çuvala sığmıyordu artık!

 

 

 
Toplam blog
: 689
: 2433
Kayıt tarihi
: 17.01.07
 
 

 2007 yılından beri Milliyet Blog'da yazarım. 2009 yılında 'Normal Ötesi Aşk' ve 'Normal Ötesi Aş..